Skip to content

Delad poäng efter galen premiär - "Säkert kul för publiken"

29 oktober 2022

Katrineholm och Boltic bjöd under lördagen på allsvensk premiär med högt underhållningsvärde och tillslut delade lagen på poängen efter en smått galen tillställning.

Det var premiärnerver i luften runt Kronfågel Arena under den tidiga lördagseftermiddagen och säkerligen fanns det en och annan hemmasupporter som var orolig för hur det unga KB-laget skulle klara av anspänningen. Svaret blev genom att göra tre mål på 14 minuter. De rödklädda var löjligt effektiva, men spelmässigt fanns en hel del i övrigt att önska. Något som också visade sig när verkligheten, och Boltic, kom ikapp och matchen var, trots Jere Korhonens storspel i hemmamålet, oavgjord in i halvtidspausen.

– Det är väl inte en tränares dröm att se den här bandyn därute, men det är säkert kul för publiken, säger Thomaz Doktare, assisterande tränare i Katrineholm.

– Vi får en smakstart, men vi är inte alls nöjda med första halvlek. Vi kommer inte upp i nivå och vi gör knappt det vi säger. Vi pratade om lite lyft och vi ser att de tre målen vi gör är på grund av att vi slår lyft och hittar in bakom deras backlinje. Vi pratade om att vi skulle göra det ganska mycket. Vi gör det tre gånger och gör tre mål.

Ett av dessa mål signerades 20-årige Axel Hansson, som kom till KB från Åtvidaberg inför säsongen, men som inför lördagens premiär ännu inte hade lyckats hitta nätet. Nu fick han äntligen jubla framför sin nya hemmapublik.

– Jag fick se bollen lite väl sent, tycker jag, men den damp ner på klubban och så var det bara att sprätta den i mål. Det var bra att den gick in, skrattar Hansson.

– Det var jätteskönt. Det har varit jättetufft att komma in i ett nytt spel och att det är lite tuffare ibland (på den här nivån reds. anm.), så det var jäkligt skönt.

3-3 i paus blev dessvärre snabbt 3-5 under den andra halvlekens första kvart och hemmalaget såg ut att vara på väg att tappa matchen helt, men då kom scenförändringen. Helt plötsligt tog KB-spelarna tag i matchen, började föra spelet och skapade otaliga målchanser. Något som tillslut gjorde 3-5 till 6-3.

– Vi gör det vi ska göra, helt enkelt. Det vi pratar om i halvtid och innan match. Vi ska sätta mycket tryck på dem, komma runt på kanterna och få dem att bli låga i försvaret. Det blir bättre och bättre ju längre matchen går. Sedan visar grabbarna en jävla moral också. Vi släpper in fem raka mål, men fortsätter trycka och tro på det vi har pratat om. Det är starkt, säger Thomaz Doktare.

Något segerjubel tillsammans med de 476 åskådarna på plats skulle det dock inte bli. På tilläggstid kunde nämligen rutinerade Daniel Rönning utnyttja en lucka när Gustav Danielsson ramlade i eget straffområde och fastställa slutresultatet till 6-6.

– 6-6 är väl ett rättvist resultat, men när det kommer så pass sent som det gör… "Danne", som har fått ett jack i skenan i anfallet innan, ska vända sig om och sätter sig på arslet istället. Det är snöpligt, absolut.

Summa summarum var det dock med en positiv känsla som åtminstone Axel Hansson lämnade Kronfågel Arena framåt kvällningen.

– Det känns såklart jätteskönt, även om vi hoppades på mer. Det är skönt att vi får med oss en poäng och det var skönt att få göra mål. Det är bara sköna känslor, säger Hansson och även Thomaz Doktare konstaterade att det är skönt att säsongen är igång.

– Det är såhär det ska vara. Det är fantastiskt. Det är första gången vi får spela en premiär i arenan med bra stöd från läktarna (utan restriktioner) och det är kul att det kommer motståndarsupportrar också. Det gör att det blir en stämning där inne. Det var mycket nerver i omklädningsrummet innan match och det kanske är därför det ser ut lite som det gör i första halvlek, men det är unga killar. Vi har en snittålder idag på 21,7 och det är häftigt att se hur de tar för sig, även om det är första gången de står i en allsvensk premiär, säger han.

Matchfakta: Katrineholm - Boltic:
Mål:
1-0 3' Linus Doktare (Jere Korhonen), 2-0 6' Axel Hansson (Esko Liukkonen), 3-0 14' Robin Hellqvist (Ville Hämäläinen), 3-1 20' Gustav Backman (Jacob Bucht, hörna), 3-2 37' Elis Lindgren (Lucas Hovlund), 3-3 44' Jacob Bucht (Andreas Eriksson, hörna), 3-4 53' Gustav Backman (Jacob Bucht, hörna), 3-5 59' Elis Lindgren (Lucas Hovlund), 4-5 73' Joonatan Irtamo (Esko Liukkonen, hörna), 5-5 79' Alex Höög, 6-5 81' Niklas Eriksson (Linus Doktare), 6-6 91' Daniel Rönning (Johannes Camilton).
Hörnor: KB: 9 (1) BOL: 14 (3)
Utvisningar: KB: 2x10 min BOL: 5x10 min
Publik: 476 personer, Kronfågel Arena

Se highlights från matchen och hela intervjuerna med Axel Hansson och Thomaz Doktare nedan: