Skip to content

Doktare ser fram emot fartfylld match - ”Roligt för publiken”

4 november 2022

Katrineholm Bandy ser fram emot säsongens andra allsvenska hemmamatch under lördagen när småländska Nässjö IF gästar Kronfågel Arena. Ett motstånd som anfallaren Linus Doktare brukar trivas mot.

Efter en säsongspremiär som gav en poäng med mersmak hemma mot Boltic laddar nu Katrineholm Bandys A-lag för ännu en klassisk drabbning i Kronfågel Arena. Detta då det kommer besök från det småländska höglandet i form av Nässjö IF och hemmalaget har en hel del positivt att ta med sig från förra helgens premiär.

– Vi var nöjda med en poäng. Det var målchanser åt båda hållen, så oavgjort var väl rättvist med en poäng åt båda hållen. Vi kom in i en liten svacka där vi släppte in fem raka mål efter drömstarten med 3-0 tidigt. Vi är starka, tar tillbaka initiativet och går upp i en 6-5-ledning innan de kvitterar i 90:e. Det visar på att vi har en bra moral i laget och att vi inte ger upp, säger anfallsstjärnan Linus Doktare, som svarade för ett mål och en assist i premiären.

Nu väntar ett annat typ av motstånd i form av ”Di Blåe” från Nässjö. Ett motstånd som historiskt sett brukar bjuda upp till matcher med högre tempo, men det är även ett motstånd som KB har tre raka hemmamatcher mot utan förlust i seriespel. Dessutom vann hemmalaget träningsmötet i augusti med hela 7-1 i Kronfågel Arena.

– Det kommer bli en tuff match. Nässjö är bra. På försäsongen låg vi före dem med fler istimmar, så den kan vi inte dra några växlar på, men det ska bli kul att möta dem. Det är ett bra lag som spelar rolig bandy med lite fart, säger ”Limpo”.

– Jag tror att det blir en bra bandymatch med mycket fart. Båda lagen vill spela offensiv bandy, så jag tror att det blir en rolig match för publiken. Vi hoppas den kommer tillbaka, för det var bra stöd i lördags.

Faktum är att även Linus själv brukar trivas alldeles utmärkt mot smålänningarna. Faktum är att han gjort hattrick i båda lagens två senaste möten.

– (Skratt) Ja, jag har lyckats peta dit några mot dem, så vi får väl hoppas på ett nytt hattrick på lördag, säger han med ett brett leende.

Truppen till lördagens match är identisk med den som spelade premiären mot Boltic, vilket innebär att det alltjämt bara är skadade Jesper Ekström och Simon Blomkvist som saknas. Båda närmar sig dock sakta men säkert matchform igen även om det inte är helt klart när de kan vara tillbaka i spel.

Matchtruppen mot Nässjö: #32 Jere Korhonen, 35 Henri Mattila, #6 Marcus Mårtensson, #7 Niklas Eriksson, #8 Ville Hämäläinen, #11 Joonatan Irtamo, #19 Alex Höög, #22 Esko Liukkonen, #23 Robin Hellqvist, #25 Linus Doktare, #40 Gustav Mattsson, #45 Gustaf Doktare #55 Olle Ekholm, #69 Gustav Danielsson, #76 Axel Hansson, 80 Jonathan Hyttinen.

Lördagens match startar 14.00 i Kronfågel Arena och biljetter köper du enklast på biljett.katrineholmbandy.se, hos ICA Maxi Katrineholm, Plus Katrineholm eller hos Jürss Spel & Tobak. Det går även att köpa biljetter på plats vid arenan, men var då beredd på att det kan bli köbildning och ta längre tid att komma in. Via länken och hos ombuden kan du även köpa ditt säsongskort för entré till alla säsongens allsvenska hemmamatcher!

Har du inte möjlighet att vara på plats? Se matchen direktsänt på bandyplay.se med sändningsstart 13.45. Teckna ditt abonnemang där och välj Katrineholm Bandy som favoritklubb så stöttar du även föreningen ekonomiskt.

Se hela intervjun med Linus Doktare nedan: