Skip to content

Eriksson besviken efter svag insats mot Nässjö - "Det är katastrofalt"

5 november 2022

Katrineholm Bandy svarade för en synnerligen svag insats under lördagen och föll tillslut med hela 3-9 (1-6) hemma mot Nässjö IF.

Det var två lag som jagade säsongens första seger i Kronfågel Arena under lördagseftermiddagen, men om gästerna Nässjö såg revanschsugna och hungriga ut så såg hemmalaget ofokuserat och osäkert ut. Det resulterade i en resultatmässig överkörning där smålänningarnas tunga mål i rätt längen av matchen satte tonen för vad som skulle visa sig bli en tung rödblå eftermiddag.

– Vi är för dåliga. Vi är inte riktigt här. Det är mycket som är dåligt, speciellt i första halvlek, säger vikarierande lagkapten Niklas Eriksson och fortsätter:

– Vi har ett spel som vi vet fungerar och vi ser att det fungerar när vi gör det, men vi gör det inte tillräckligt ofta. Vi kanske försöker lite halvdant, men när vi väl försöker så är det för dåliga passningar också. Vi är inte på en tillräckligt hög nivå idag.

De enda riktiga ljusglimtarna i hemmalagets spel kom i anslutning till de egna målen, där energi och självförtroende tycktes växa, men där gästernas snabba mål åt andra hållet tog död på den energin illa kvickt gång efter annan.

– Ja, så var det. Jag kände att vi var på gång både i första halvlek under en period och även några gånger i andra, men de får några snabba mål på oss och då blir det energi för dem direkt istället. Det är tungt, säger Eriksson.

Tungt var det även för målvakt Henri Mattila som fick göra allsvensk debut, men Niklas Eriksson menar att 16-åringen inte ska bära någon som helst skuld för lördagens insats.

– Han gör inget fel idag. Det försvarsspelet vi visar upp i första halvlek är katastrof, så han får ju ingen hjälp överhuvudtaget, framförallt i första halvlek. Det är bara att peppa honom och konstatera att det inte är hans fel att vi släpper in nio bollar idag, säger han.

Matchfakta: Katrineholm - Nässjö
Mål: 
0-1 11' Kevin Runbom (Patrik Gustafsson Thulin), 0-2 18' Viktor Lindqvist (Kevin Runbom, hörna), 0-3 25' Pontus Nordström (Kevin Runbom, hörna), 1-3 27' Linus Doktare (straff), 1-4 36' Lucas Eberhardzon, 1-5 39' Lucas Eberhardzon (Albin Franzén), 1-6 42' Albin Ottosson (Pontus Nordström), 1-7 55' Hampus Blomqvist (Kevin Runbom), 2-7 62' Robin Hellqvist, 3-7 63' Gustav Mattsson (Niklas Eriksson), 3-8 65' Pontus Nordström (straff), 3-9 90' Kevin Runbom (Hampus Blomqvist).
Hörnor: KB: 11 (0) NIF: 10 (2)
Utvisningar: KB: 3x10 min NIF: 2x10 min
Publik: 210 personer, Kronfågel Arena.

Se highlights från matchen och hela intervjun med Niklas Eriksson nedan: