Skip to content

Hyttinens pärla sänkte Falu BS

19 november 2022

Katrineholm Bandy tog under lördagen sin andra raka seger i Bandyallsvenskan då Falu BS besegrades med 3-2 (1-2) hemma i Kronfågel Arena.

Efter fredagens seger mot Borlänge hoppades Katrineholm Bandy kunna rida på segervågen även under lördagen då ett annat dalalag, Falu BS, gästade Kronfågel Arena. Något som inledningsvis också såg ut att kunna gå vägen. Återigen inledde hemmalaget matchen starkt och efter knappa kvarten kunde Linus Doktare göra ett klassiskt Linus Doktare-mål när han dök upp som "Gubben i lådan" i straffområdet och petade dit 1-0 med ryggen mot mål.

Därefter började dock det roliga ta slut för hemmalaget. Spelet hackade och gästerna åt sig in i matchen allt mer. Mycket tack vare att hemmalaget ofta gav bort en halv ocean mellan sina lagdelar. Nils Axling kunde sedermera kvittera för BS ur högervinkel och innan halvleken var till ända svarade Emil Woxberg för en fin soloprestation fram till 1-2.

Även i den andra halvleken såg det krampaktigt ut från hemmalaget, men om det var något som fungerade snudd på felfritt under lördagen så var det försvarsspelet från de tre centrala backarna. Så gott som alla gästernas anfallsförsök centralt i banan stoppades av firma Danielsson, Irtamo och Mårtensson och även när det kom inspel från kanten var någon av herrarna kvicka med att rensa undan. De få gånger det faktiskt kom avslut mot mål så stängde Jere Korhonen igen butiken och finländaren räddade även en straff från landsmannen Pekka Niska under den andra halvleken.

– Vi har kommit ihop mycket bättre. Vi vill kriga för varenda boll, så det känns jäkligt skönt att vi får ihop det, säger Marcus Mårtensson.

– Det kändes bra för min egen del. Jag hade en lite knackig start, men fick ihop det på slutet, fortsätter han.

Matchen kom att stå och väga länge innan en pigg Niklas Eriksson lyckades ta sig fram på vänsterkanten med drygt 20 minuter kvar. Passningen in framför mål nådde Gustav Mattsson och kvitteringen var ett faktum, men därefter var det en högst relevant fråga om det skulle bli några fler mål i matchen. Svaret skulle bli jakande.

Med bara drygt fyra minuter kvar av ordinarie tid var anfallaren Jonathan Hyttinen bidragande till att KB vann boll långt ner utanför eget straffområde. Han fick bollen av Niklas Eriksson som vände bort två motståndare och hittade därefter Ville Hämäläinen som tog fram bollen, satte tillbaka den innan "Jonttu" drog en försvarare och sprätte upp segermålet i nättaket bakom landslagsmeriterade Patrik Hedberg i BS-målet. Ett synnerligen vackert mål av 17-åringen.

– Det var en bra passning av Ville och jag bara gjorde mål. Inget speciellt, säger Hyttinen med en axelryckning och konstaterar därefter att det känns väldigt bra att ha fått göra sina två första allsvenska mål under helgen.

– Ja, det känns jättebra.

Även om helgens prestationer kanske inte kommer omnämnas med egna kapitel i historieböckerna framöver så konstaterar KB-spelarna enhälligt att det var oerhört viktigt och skönt att få med sig fyra poäng.

– Det är lätt att fortsätta spela efter fyra poäng, säger "Jonttu" Hyttinen.

– Det här höjer oss såklart. Det var måstematcher som vi måste vinna. Vi måste ha lag bakom oss, så det var otroligt skönt att ta de här poängen, säger Marcus Mårtensson.

Matchfakta: Katrineholm - Falu BS
Mål:
1-0 15' Linus Doktare (Gustaf Doktare), 1-1 27' Nils Axling (Elliot Hellström), 1-2 35' Emil Woxberg, 2-2 69' Gustav Mattsson (Niklas Eriksson), 3-2 86' Jonathan Hyttinen (Ville Hämäläinen)
Hörnor: KB: 9 (0) BS: 5 (0)
Utvisningar: KB: 3x10 min 1x5 min BS: 2x10 min
Publik: 178 åskådare, Kronfågel Arena

Se highlights från matchen och hela intervjuerna med Jonathan Hyttinen och Marcus Mårtensson nedan: