Skip to content

KB med fokus på tredje raka hemmasegern

1 december 2022

Efter en tuff bortahelg i norr är nu Katrineholm Bandy tillbaka på hemtam is och det med siktet inställt på tredje raka hemmasegern när nykomlingarna Surte BK gästar under fredagskvällen.

Det blev en tuffa dagar i både Rättvik och Ljusdal för Katrineholm Bandy den gångna helgen och även om motståndet var kvalificerat så finns det anledning att fila på mycket inför fortsättningen av Bandyallsvenskan. På fredagskvällen får laget chans till två nya poäng när nykomlingarna Surte BK gästar Kronfågel Arena och det är just på hemmaisen som KB hittills har tagit alla sina fem poäng i seriespelet.

– Det var en tuff bortaresa vi hade i Dalarna (och Hälsingland reds. anm.) mot två bra lag. Två förväntade topplag. Jag tycker att vi stundtals gör bra saker, men vi orkar inte riktigt hela vägen. Då straffas vi hårt, säger Thomaz Doktare, assisterande tränare i Katrineholm Bandy, och ser ljust på att åter få spela inför hemmapubliken.

– Här hemma är vi riktigt trygga. Vi trivs här hemma. Vi har bra förutsättningar och vi vet vad vi har varje gång vi kommer hit och spelar. Vi är svårslagna hemma. Det har vi visat under hela säsongen, med undantag för matchen mot Nässjö där vi hade en hel del sjukdomar i truppen.

Fredagens motståndare, Surte BK, har inlett sin första allsvenska sejour på sex år med en seger och totalt tre poäng på de sex första matcherna. Faktum är att fredagens möte blir det första någonsin klubbarna emellan sedan sammanslagningen i Katrineholm 2007 och Thomaz Doktare har lite svårt att veta vad han ska förvänta sig av.

– Det är lite svårt att säga. Jag har kikat en del på Surte i de matcher de har spelat och det är ett lag som håller en bra defensiv och som är farliga framåt när de ges chanserna. Det gäller att vi är täta och håller ihop lagdelarna, men det är bara två poäng som gäller för vår del här hemma, säger han.

För att så ska bli fallet kan det dock komma att krävas mer av bland annat den egna offensiven än vad som visats upp hittills under säsongen. På de inledande sju matcherna har laget endast snittat tre gjorda mål per match och det är framförallt effektiviteten som har saknats.

– Det är just den som har saknats. Vi har spelat oss fram till bra lägen, men det är på sista tredjedelen som vi inte riktigt är 100 fokuserade, som det känns. Men när det lossnar så kommer det lossna ordentligt. Det märkte vi även under försäsongen, att när vi väl satte sista tredjedelen så ramlade baljorna in. Vi hoppas på mycket mål framåt på fredag, säger Doktare.

Matchtruppen till fredagens match är i skrivande stund inte klar och vi ber att få hänvisa till våra sociala medier under matchdagen för uppdateringar kring den.

Fredagens match startar 19.30 (OBS tiden) i Kronfågel Arena och biljetter köper du enklast på biljett.katrineholmbandy.se, hos ICA Maxi Katrineholm, Plus Katrineholm eller hos Jürss Spel & Tobak. Det går även att köpa biljetter på plats vid arenan, men var då beredd på att det kan bli köbildning och ta längre tid att komma in. Via länken och hos ombuden kan du även köpa ditt säsongskort för entré till alla säsongens allsvenska hemmamatcher!

Har du inte möjlighet att vara på plats? Se matchen direktsänt på bandyplay.se med sändningsstart 19.15. Teckna ditt abonnemang där och välj Katrineholm Bandy som favoritklubb så stöttar du även föreningen ekonomiskt.

Se hela intervjun med Thomaz Doktare nedan: