Skip to content
FOTO: Tobias Sterner

Ineffektivt KB föll mot Surte

2 december 2022

Ett ineffektivt Katrineholm Bandy förlorade fredagens hemmamatch i Bandyallsvenskan mot Surte BK. Detta med 2-6 (0-2).

Det blev en tung fredagskväll för Katrineholm Bandy hemma mot nykomlingarna Surte BK. Ett ineffektivt hemmalag pressade på och försökte driva upp tempot i matchen, men gästernas täta försvar och läskigt effektiva omställningarna satte käppar i hjulet. 0-2 i paus blev tillslut 2-6 trots bland annat 18 hemmahörnor och flera klara målchanser i öppet spel.

– Det är väldigt svårt att säga någonting klokt, men vi gjorde ett par misstag i början av matchen som de gjorde två mål på. De fick energi för att fortsätta jobba enligt sin plan och de lyckades med det. Sedan hade vi ju hur många chanser som helst. Det är svårt att prata, men jag har inte upplevt många sådana här matcher. Vi hade öppet mål flera gånger, men kunde inte utnyttja våra målchanser. Då kan det bli såhär, men det är inte många gånger jag har upplevt en sådan här match, säger huvudtränare Jari Hyttinen.

Båda hemmalagets mål i matchen gjordes på hörna, av Esko Liukkonen och Joonatan Irtamo, men summa summarum kom KB aldrig riktigt nära målmässigt. Besvikelsen till trots så tror Jari Hyttinen inte att det finns någon "quick fix", utan att det gäller att fortsätta jobba stenhårt på träning för att på sikt även få utdelning i match.

– Vi försöker träna som vi har gjort hela tiden. Jag tror inte på några mirakel i idrottens världen. Man får ofta det man förtjänar i det långa loppet. Idag fick vi ingenting, men jag kommer inte förändra så mycket. Vi tränar på avslut, målchanser, hur vi jobbar när vi kommer till kortlinjen, vi jobbar med hörnor och så. Det kommer vi även göra i framtiden. Idag hade vi inget flyt med oss och om vi hade haft det så kanske målen hade börjat trilla in. Sån här är sporten. Det är inte så enkelt alltid, säger han.

Matchfakta: Katrineholm - Surte
Mål: 
0-1 5' Albin Söderström Larsson (Hampus Pettersson), 0-2 13' Andreas Kihlvall (Hampus Pettersson), 0-3 48' Philip Larsson (Brage Lae), 0-4 51' Andreas Kihlvall, 1-4 61' Esko Liukkonen (Gustaf Doktare, hörna), 1-5 64' Peder Remman (Hampus Pettersson, hörna), 2-5 69' Joonatan Irtamo (Esko Liukkonen, hörna), 2-6 90' Hampus Pettersson (Christoffer Trysberg).
Hörnor: KB: 18 (2) Surte: 8 (1)
Utvisningar: KB: 1x10 min Surte: 1x10 min
Publik: 130 personer, Kronfågel Arena.

Se highlights från matchen och hela intervjun med Jari Hyttinen nedan: