Skip to content

Ekström: "Vi kan begära mer av varandra"

9 december 2022

Efter tre raka förluster åker nu Katrineholm Bandy till ännu en av seriens absolut tuffaste bortamatcher, nämligen den på klassiska Skarpe Nord mot IFK Kungälv.

Det är ett bortaschema av Guds nåde som Katrineholm Bandy har fått sig serverat den här allsvenska säsongen. Efter att ha gästat i tur och ordning Åby/Tjureda, IFK Rättvik och Ljusdals BK väntar nu under fredagskvällen IFK Kungälv på erkänt svårspelade Skarpe Nord. Detta dock efter en träningsvecka som lagkapten Jesper Ekström varit, efter förutsättningarna, bra.

– Det har varit bra, tycker jag ändå. Vi försöker väl komma på banan lite. Det var synd att vi torskade senast, absolut. Vi gör väl inte en bra match och vi kan absolut begära mer av varandra, säger 29-åringen.

Att det är en tuff match som väntar under fredagskvällen råder det dock ingen tvekan kring. Visst åkte IFK Kungälv på en rejäl smäll förra helgen och föll med 4-11 mot Örebro, men det får antas vara ett undantag som bekräftar regeln. Faktum är att just bortasegrar är oerhört sällsynt mellan de här båda lagen. Senast något av lagen vann på den andres hemmabana var när Niklas Eriksson i praktiken sköt KB tillbaka till Bandyallsvenskan i kvalet 2018.

– Ja, det är det ju (tufft att komma till Skarpe Nord reds. anm.). Så är det ju. Det är väl typ helt omöjligt att åka dit, men vi har ju vunnit där en gång i alla fall vad jag vet. Då var det när vi verkligen behövde, så vi kan väl hoppas att det verkligen behövs imorgon (läs; fredag) också, säger Jesper Ekström.

Matchen är dock faktiskt även IFK:s första på sin anrika hemmabana under bron för den här säsongen. Tidigare matcher har förlagts till Ale Arena av bland annat vädermässiga skäl, men nu när Kung Bore även nått Bohuskusten så är det dags för match under bron igen.

– Får de lite med sig så brukar det gå ganska enkelt för dem. Då vet dem hur de ska spela där nere. Det är lite mörkare, kompaktare och det brukar vara bra tryck på läktarna också. Det gäller att hålla emot och inte släppa in något mål i början, framförallt. Vi behöver hålla det ganska tajt för att sedan kanske kunna kontra in några på slutet, säger kapten Ekström.

Truppen till fredagens match saknar, som bekant, nyopererade Gustaf Doktare. En operation som enligt de första rapporterna ska ha gått helt enligt plan. Även Simon Blomkvist saknas under fredagen på grund av civila skäl.

Truppen mot IFK Kungälv: #32 Jere Korhonen, #44 Adam Björk, #6 Marcus Mårtensson, #7 Niklas Eriksson, #8 Ville Hämäläinen, #11 Joonatan Irtamo, #19 Alex Höög, #21 Jesper Ekström, #22 Esko Liukkonen, #23 Robin Hellqvist, #25 Linus Doktare, #40 Gustav Mattsson, #55 Olle Ekholm, #69 Gustav Danielsson, #76 Axel Hansson, 80 Jonathan Hyttinen.

Fredagens match på Skarpe Nord har avslag klockan 19.30 och om du inte råkar vara i närheten så ser du den bäst på bandyplay.se med sändningsstart 19.20. Passa även på att köpa ett månadsabonnemang eller säsongskort på Bandyplay och välj Katrineholm Bandy som favoritlag så stöttar du föreningen betydande ekonomiskt samtidigt som du får se så mycket allsvensk bandy du bara orkar.

Se hela intervjun med Jesper Ekström nedan: