Skip to content

Trots stark start - KB föll klart i Kungälv

9 december 2022

Katrineholm Bandy stod emot bra inledningsvis borta mot IFK Kungälv på Skarpe Nord, men tillslut var hemmalaget starkare under fredagskvällen och vann med 7-1 (3-0).

Det var ett Katrineholm Bandy med taktiska justeringar som kom ner till erkänt svårspelade Skarpe Nord under fredagskvällen för att möta IFK Kungälv och inledningsvis såg förändringarna ut att slå väl ut. Med den nya taktiska formationen och med Marcus Mårtensson som ny libero stod gästerna emot riktigt bra under matchens första 25 minuter, men sedan kom misstagen.

1-0 gjorde hemmalaget på en hörnvariant i den 25:e minuten och bara sex minuter senare visade resultattavlan 3-0. En spelmässig dipp från KB som skulle visa sig rejält kostsam, även om man lyckades stoppa blödningen och gå till pausvila med samma resultat.

– Vi gör det bra och jag tycker vi är täta defensivt, men så kommer det enkla mål och då tappar vi det helt. Vi tappar hela vårt försvarsspel, säger liberon Marcus Mårtensson.

Även den andra halvleken var under långa stunder jämn, men för kvällen var den stora avgörande skillnaden spelet på offensiv tredjedel. KB hade svårt att skapa klara målchanser medan hemmalaget visade prov på fart och bestämdhet i samma fas. Jere Korhonen storspelade i Katrineholmsmålet, men trots det och trots Gustav Mattssons reducering så var gästerna aldrig riktigt nära. Matchen rann resultatmässigt iväg under slutminuterna och slutade tillslut 7-1.

– Det är för enkla mål de gör. Vi släpper in mycket enkla mål och det är för dåligt. Vi gör inte mål på våra lägen, säger Mårtensson.

Assisterande tränare Thomaz Doktare var inne på en liknande analys och konstaterade även att det straffade laget hårt att de aldrig lyckades ge sig själva energi i matchen genom exempelvis ett enkelt mål.

– Vi äger mycket boll och gör det bra på två tredjedelar av planen, men sista tredjedelen så sitter inte passningen på klubban. Den sitter antingen framför eller bakom. Vi får ta hem den alternativt att de får omställning och kan kontra och vi tappar fyra gubbar på fel sida. Så ser det ut i nästan hela andra halvlek. Det känns som att vi är på väg in i matchen, men när de avgörande lägena ska komma så sätter vi inte passningar eller så kommer inte lyften där vi vill ha dem, säger han.

Matchfakta: Kungälv - Katrineholm
Mål: 
1-0 25' Robin Karlsson (Patrik Sunnanängs, hörna), 2-0 30' Edvin Isaksson (Lukas Persson), 3-0 32' Edvin Isaksson (Patrik Sunnanängs), 4-0 61' Lukas Persson (Lukas Widman, frislag), 4-1 74' Gustav Mattsson, 5-1 75' Robin Karlsson, 6-1 90' Patrik Sunnanängs (Edvin Isaksson), 7-1 92' Edvin Isaksson (Lukas Persson).
Hörnor: IFK: 13 (1) KB: 4 (0)
Utvisningar: IFK: 1x10 min KB: 1x10 min 1x5 min
Publik: 271 personer, Skarpe Nord.

Se hela intervjuerna med Marcus Mårtensson och Thomaz Doktare nedan. Artikeln kompletteras med highlights från matchen…