Skip to content
Pontus Nordenfors, 23, lånas ut från Hammarby till Katrineholm
FOTO:

Klart: KB lånar anfallare från Hammarby

24 december 2022

Katrineholm Bandy har gjort klart med ett lån av den 23-årige anfallaren Pontus Nordenfors från Hammarby IF. Lånet sträcker sig primärt fram till den 15 januari då övergångsfönstret stänger.

De senaste veckorna har Katrineholm Bandy drabbats av ett par skador på offensiva spelare, däribland Gustaf Doktare och Niklas Eriksson, vilket gjort behovet att leta efter förstärkningar större. Därför står det nu klart att klubben lånar in den 23-årige anfallaren Pontus Nordenfors från elitserieklubben Hammarby. Ett lån som löper tills vidare, men där avsikten i skrivande stund är att Nordenfors ska återvända till Bajen i samband med att övergångsfönstret stänger den 15 januari.

– Vi har letat efter förstärkningar som gör oss bättre här och nu i och med de skadeproblem som framförallt ”Gurra” och ”Nicke” har. Att vi nu hittat en överenskommelse med Pontus och Hammarby känns väldigt bra för alla parter och det ska bli väldigt kul att se honom i vår tröja, säger Jonas Åkerström, sportchef i Katrineholm Bandy.

Nordenfors, som spelade och gjorde mål när Hammarby gästade Katrineholm under försäsongen, är inne på sin femte raka säsong i Elitserien (två med Tellus och tre med Hammarby). Den här säsongen har det dock inte blivit mycket speltid hittills på grund av en skada som han ådrog sig strax efter nämnda träningsmatch i Kronfågel Arena. I jakten på matchtempo för att ta sig tillbaka in i Bajens elitserielag ser han nu möjligheten till spel med Katrineholm som en bra språngbräda.

– Jag åkte på en skada i september där jag gled in i målet och det var ett ledband som vidgade sig. Jag gick med en sån där pjäxa i några veckor och sedan har jag kört rehab och successivt försökt komma tillbaka. Jag är tillbaka på is sedan några veckor, så nu är jag verkligen sugen på att spela match igen, säger Nordenfors.

– Det ska bli jättekul att komma till Katrineholm och att få spela matcher igen. Däremot vet jag inte speciellt mycket om laget om jag ska vara ärlig. Jag vet att (Adam reds. anm.) Björk är där och (Gustav) Mattsson. Sedan har jag hört mycket lovord om lagkaptenen,Jesper Ekström, att han ska vara en bra kille. 

Som spelare har 23-åringen från Spånga jobbat sig uppåt i banan med åren och numera ser han sig som en fartfylld anfallare.

– Jag spelar med mycket fart. Jag har gått från att vara en defensiv spelare till att sadla om och bli en offensiv spelare. Jag kanske söker lite efter min väg fortfarande (skratt), men framförallt tycker jag att bandy är himla roligt, säger han.

Pontus Nordenfors är spelklar för Katrineholm från och med julafton, men väntas preliminärt gå in i matchspel först i samband med fredagens bortamöte med Lidköpings AIK.

Spelare: Pontus Nordenfors

Ålder: 23

Moderklubb: Spånga/Bromsten BK

Nuvarande klubb: Hammarby IF

Tidigare klubbar: Spånga/Djurgården, Sandvikens AIK, Borlänge Bandy, IK Sirius, IK Tellus.

Kuriosa: Har bara mött Katrineholm vid två tillfällen på seniornivå och står på dessa två matcher (träningsmatchen med Hammarby i höstas och en allsvensk match med Tellus 2020) noterad för ett mål och en assist.