Skip to content

Inför annandagen: "Den största matchen vi kan spela"

25 december 2022

Katrineholm Bandy gör sig redo för klassisk annandagsbandy och det med en känsla av tillförsikt inför klassikermötet med Örebro SK.

Mötena mellan Katrineholm och Örebro i bandy är snudd på lika klassiska som sporten i sig och drabbningarna har inte sällan varit glödheta publikfester. Under annandag jul är det äntligen dags igen då ÖSK gästar Kronfågel Arena och inför matchen går det inte att ta miste på att det är en alldeles speciell känsla i luften.

– I den serie vi spelar idag så är det här den största matchen vi kan spela. Vi möter Örebro i ett "derby" och förhoppningsvis är det nästintill fullsatt, så det är hur inspirerande som helst, säger Thomaz Doktare, assisterande tränare i Katrineholm Bandy.

Hemmalaget kommer till matchen med en välbehövlig seger hemma mot Lidköpings AIK för en dryg vecka sedan, medan gästerna kommer frå tre raka och övertygande segrar. På bortaplan har ett favorittippat ÖSK dock bara vunnit en av fyra matcher hittills den här säsongen, men att det är ett bra motstånd som står på andra sidan under annandagen tvekar inte Thomaz Doktare en sekund på.

– Det är klart att vi har bra koll på ÖSK, så är det ju. Det är ett fantastiskt bra lag som får stå som stora favoriter imorgon (läs; måndag), men vi ska göra allt vi kan för att plocka hem de två poängen. I en sån här match brukar tabelläget inte ha så stor betydelse, utan det är inställningen och viljan att vinna som kommer att avgöra imorgon, säger han.

Lagen har mötts en gång tidigare den här säsongen, i Allsvenska Supercupens gruppspel. Då vann ÖSK med 5-1 i Kronfågel Arena, men det i en där hemmalaget skapade väl så mycket målchanser som gästerna.

– Troligtvis kommer de att vara de bollförande laget. Sedan har de säkert bättre tempo nu än på försäsongen. Vi gjorde en av försäsongens bästa matcher mot dem och jag tycker att vi borde ha snyggat till siffrorna litegrann och kanske till och med vunnit den matchen, säger Doktare.

Under juldagen tränade A-laget tillsammans med Division 1-laget, men även om närmare 30 spelare kämpade för att åka bort julskinkan där så finns det alltjämt ett antal frågetecken för Thomaz Doktare och huvudtränare Jari Hyttinen att reda ut rörande truppen till annandagsmatchen. Positivt under söndagen var dock att inlånade Pontus Nordenfors gjorde sitt första träningspass med sitt nya lag. Ett positivt träningspass även om det alltjämt är osäkert om han kommer till spel redan under annandagen.

– Det är en fantastiskt duktig spelare. Det ser man på honom. Jag pratade lite med honom och han säger ju själv att han inte är där han vill vara rent tempomässigt och bandymässigt, men det är klart att det är en spelare som tillför mycket till det här laget. Man ser kvaliteten bara på den timmen vi såg idag, så är han bara kry och frisk så får vi se, säger Thomaz.

Med anledning av de frågetecken som väntas redas ut senare under söndagen kommer annandagens matchtrupp att presenteras först innan match på våra sociala medier.

Har du inte möjlighet att vara på plats på publikfesten i Kronfågel Arena? Lugn! Matchen går utmärkt att se direktsänt på bandyplay.se med sändningsstart 13.00 >>

Se hela intervjun med Thomaz Doktare nedan: