Skip to content

Kämpande KB föll knappt på annandagen

26 december 2022

Katrineholm Bandy kämpade tappert och var sånär att få med sig en poäng från annandagsmötet med Örebro SK, men tillslut blev det förlust med 3-4 (1-2).

Bandyns julafton lockade storpublik till Kronfågel Arena och klassikermötet med Örebro SK blev också en underhållande historia för samtliga 1 139 åskådare. Gästerna, stora favoriter till seriesegern inför säsongen, hade merparten av bollinnehavet, men hemmalaget jobbade väl defensivt och skapade även ett flertal lägen framåt. Dessvärre för KB:s del hade en storspelande Joakim "Kimmen" Bergqvist i ÖSK-målet en tendens att stå i vägen och istället var det de gulklädda som hittade nätet först.

0-1 kom i den 6:e minuten genom Robin Folkesson från nära håll och när Katrineholm därefter missade en straff strax innan Nico Nevalainen satte 0-2 så var det nog många på läktaren som hann fundera på om matchen skulle rinna hemmalaget ur händerna direkt. Så blev det inte. Istället fortsätte de rödklädda att jobba stenhårt för varandra och Niklas Erikssons reducering till 1-2 strax innan paus kändes synnerligen viktig.

Samme Eriksson skapade även ett fint läge till kvittering tidigt i den andra halvleken, men återigen imponerade gästernas burväktare. Istället såg matchen återigen ut att rinna KB ur händerna när Alex Adeheimer och hans namnde, den tidigare KB-spelaren, Strand gjorde 1-3 och 1-4 med dryga timmen spelad. Men inte heller den här gången blev det så.

Hemmalaget tog en timeout med kvarten kvar, började lyfta mer och med sex minuter kvar av ordinarie tid kunde Ville Hämäläinen reducera till 2-4. Alltjämt lång väg att vandra, men KB hade fått energi. Energi som även gjorde att Niklas Eriksson kunde sätta 3-4 i matchens sista ordinarie minut. Därefter blev det dramatiskt. Linus Doktare lyckades så när slå in kvitteringen på tilläggstid med ryggen mot mål och precis i slutsekunderna lyckades hemmalaget skaka fram en högerhörna. En hörna som ÖSK-ruset dessvärre lyckades ta hand om och trots en tapper kämpainsats så fick hemmalaget se sig besegrade.

– Det är klart att det är en stor besvikelse att inte ta poäng. Med så mycket folk och en sådan bandyfest så vill man bara vinna, men insatsen idag är väl bra, tycker jag. Vi viker inte ner oss och vi hämtar ifatt 1-4 till 3-4, så vi får väl vara lite nöjda, säger tvåmålsskytten Niklas Eriksson.

– Vi står upp. Jag tycker vi bjuder publiken på… Vi lägger oss inte ner och dör liksom. Vi bjuder publiken på en bra tillställning och vi viker inte ner oss, så det finns jättemycket att ta med sig.

En som gjorde sin första insats i KB-tröjan var inlånade Pontus Nordenfors, som spelade sin första bandymatch sedan september månad. En match som han uppskattade att spela trots att det sved med förlust och kändes i kroppen.

– Det var jättekul. Det var jobbigt att vara tillbaka efter så länge, men när det är så mycket folk på plats så är det riktigt kul. Jag kände mig hemma, säger 23-åringen, som även han menar att det finns mycket positivt att ta med sig från insatsen.

– Det är väl främst vår defensiv. Det är väl fyra sekvenser egentligen som jag tycker att vi släpper till, men överlag tycker jag att vi håller dem utanför och håller dem bra. Det tar vi med oss.

Härnäst väntar bortamöte med Lidköpings AIK i Sparbanken Lidköping Arena kommande fredag för Katrineholm Bandy. Den matchen startar 19.30.

Matchfakta: Katrineholm - Örebro
Mål: 
0-1 6' Robin Folkesson (Nico Nevalainen), 0-2 26' Nico Nevalainen (Victor Janérs), 1-2 41' Niklas Eriksson (Robin Hellqvist), 1-3 60' Alex Adeheimer (Elias Sandholm), 1-4 65' Alexander Strand (Martin Flodström), 2-4 84' Ville Hämäläinen (Jonathan Hyttinen), 3-4 90' Niklas Eriksson (Marcus Mårtensson).
Hörnor: KB: 5(0) ÖSK: 7(0)
Utvisningar: KB: 3x10min ÖSK: 2x10min
Publik: 1 139 personer, Kronfågel Arena

Se highlights från matchen och hela intervjuerna med Niklas Eriksson och Pontus Nordenfors nedan: