Skip to content
Niklas Eriksson gjorde två mål i annandagsmötet med Örebro i veckan.
FOTO: Foto: Tobias Sterner

KB redo för årets sista match - "Vi har gjort framsteg"

30 december 2022

Katrineholm Bandy gör sig redo för årets sista allsvenska match - fredagskvällens bortamöte med Lidköpings AIK.

Efter en annandagsbandy med enormt stöd från läktarna och en insats som sånär räckte till en skrällpoäng så står nu Katrineholm Bandy inför kalenderårets sista allsvenska match. Det är dessutom en viktig sådan då fredagskvällen bjuder på bortamöte med ett Lidköpings AIK som jagar bakom i tabellen.

Lagen möttes så sent som häromveckan, då i Kronfågel Arena. Det var lagens tredje möte totalt den här hösten och det blev även KB:s tredje raka seger mot västgötarna. En match och en insats som tränare Jari Hyttinen tycker signalerar att hans lag har tagit kliv i rätt riktning den senaste tiden.

– Ja, vi är väl rätt nöjda med den insatsen senast mot LAIK och även med matchen mot Örebro på annandagen, även om resultatet inte var perfekt. Vi har, tillsammans med laget, gjort framsteg under de senaste veckorna och jag hoppas att vi kan fortsätta på den vägen på fredag också, säger Hyttinen.

– Vi har ändrat lite i formationen och i hur vi jobbar defensivt och det har blivit bättre match efter match från Kungälvsmatchen. Örebro gjorde fyra mål på oss och så hade de ett par stolpträffar, men egentligen hade de inte så många målchanser efter det. Vi spelade bra defensivt och det ska vi fortsätta med. Mot LAIK behöver vi också hitta lite fler anfallsvägar och lite bättre passningsspel.

Hyttinen förväntar sig till mångt och mycket en matchbild som liknar den som var när lagen möttes i Kronfågel Arena häromveckan. En match som länge var jämn och tät, men där 1-0-målet i början av andra halvlek gjorde att KB orkade köra ifrån gästerna under den andra akten.

– Ja, jag tror att det kan bli en ganska liknande matchbild som det var då. Vi behöver undvika enkla misstag, att motståndarna får gratismål. Det är väl det viktigaste. Vi har inte varit så effektiva framåt att vi kan räkna med att vi gör tio mål och då är det viktigt att vi inte släpper in så många, säger han.

Laget till kvällens match presenteras först cirka en timme innan avslag på våra sociala medier.

Kvällens match startar 19.30 i Sparbanken Lidköping Arena och om du inte har vägarna förbi så ser du den bäst på bandyplay.se med sändningsstart 19.20 >>

Se hela intervjun med Jari Hyttinen nedan: