Skip to content
FOTO: Foto: Tobias Sterner

Svag start sänkte KB i Lidköping

30 december 2022

Katrineholm Bandy lyckades inte avsluta 2022 med flaggan i topp. Istället föll laget med 3-6 (0-3) borta mot Lidköpings AIK i årets sista allsvenska match.

Det stannade vid tre raka segrar mot Lidköpings AIK för Katrineholm Bandy. Under fredagskvällen möttes lagen i Sparbanken Lidköping Arena och när hemmalaget rivstartade så tycktes gästerna sitta kvar i bussen. Resultattavlan visade 3-0 redan efter drygt sju minuters spel och därifrån var uppförsbacken för stor.

– Vi är ju kvar i bussen hela första halvlek. Det är inte bra någonstans. Det är vi själva som sätter oss i det läget, för de behöver inte göra någonting för att skaffa målchanser. Vi skaffar målchanserna åt dem, känns det som, under hela första halvlek, säger lagets assisterande tränare, Thomaz Doktare.

Även i den andra halvleken fick hemmalaget en rivstart och först efter dryga timmens spel, vid ställningen 6-0, vaknade KB-spelarna ordentligt. Den avslutande knappa halvtimmen bestod av spel mot ett mål och trots ett par utvisningar så skapade gästerna mängder med målchanser. Det blev dock bara tre mål framåt och en tung förlust fick därmed avsluta året.

– När det står 6-0 förstår man ju att matchen är mer eller mindre körd, men från att det är 30 kvar så känns det som att det är spel mot ett mål i stort sätt. De skapar en målchans i andra halvlek förutom målen de gör. Tittar vi på vad vi gör så får vi inte dit bollarna. Vi måste vara mer effektiva framåt. Det blir 6-3 och jag tycker ändå att vi skapar chanser för att göra 6-6 minst. Vi har bollar som dansar på mållinjen och han gör bra räddningar (Anton, LAIK:s målvakt reds. anm.) Sandsjö. Vi skapar betydligt mycket mer än vad de gör i andra halvlek, men det är första halvlek som sätter oss i skiten, säger Doktare.

Härnäst väntar en nystart efter årsskiftet med bortamöte med Örebro SK på Trettondagen.

– Nu får vi glömma det här så fort det går och ta med oss det vi gjorde bra. Som sagt så spelar vi med två man mindre i en period och spelet är fortfarande på deras planhalva hela tiden. Vi vet vad vi kan göra och vi vet att vi behöver komma upp i den nivån hela tiden. Nu är Örebro nästa utmaning och vi vet att vi gjorde en jättebra match mot dem senast hemma och höll på att knipa en poäng där. Nu ska vi ha två poäng borta mot dem istället, säger Doktare.

Matchfakta: Lidköping - Katrineholm

Mål: 1-0 4’ Marcus Enander (Marcus Johansson, hörna), 2-0 6’ Olle Andersson (Oliver Hellgren), 3-0 8’ Karl Bergstrand, 4-0 47’ Viggo Olofsson (Oliver Hellgren), 5-0 56’ Gustav Nygren (hörna), 6-0 59’ Gustav Nygren (Joakim Persson), 6-1 67’ Axel Hansson (Simon Blomkvist), 6-2 69’ Niklas Eriksson (Gustav Mattsson), 6-3 93’ Joonatan Irtamo (Esko Liukkonen, hörna).

Hörnor: LAIK: 9 (2) KB: 13 (1)

Utvisningar: LAIK: 1x10 min KB: 2x10 min

Publik: 147 personer, Sparbanken Lidköping Arena

Se highlights och hela intervjun med Thomaz Doktare nedan: