Skip to content
Gustav Mattsson blev matchvinnare med sitt 3-0-mål i onsdags.
FOTO: Tobias Sterner

Stärkt KB jagar första bortasegern

14 januari 2023

Katrineholm Bandy kommer stärkta efter onsdagens viktiga hemmaseger mot IFK Kungälv, men söndagen bjuder på en ny utmaning. Nämligen den att lyckas ta säsongens första seger på bortaplan.

Samtliga nio poäng Katrineholm Bandy har spelat ihop i Bandyallsvenskan hittills den här säsongen har tagits hemma i Kronfågel Arena. De två senaste kom så sent som i onsdags då tabelltrean IFK Kungälv besegrades med 3-2. En seger som stärkte sörmlänningarna rejält.

– Det är klart att vi har en go känsla i truppen nu. Vi har haft en längre tuff period på grund av frånvaro, skador och sånt som vi inte kan påverka. Nu när vi har fått tillbaka alla i träning så ser det väldigt bra ut, så vi ser fram emot uppgiften på söndag, säger Thomaz Doktare, assisterande tränare i Katrineholm Bandy.

Ja, söndagens uppgift är ett bortamöte med IF Boltic i den nya arenan på Tingvalla. En uppgift som, precis som alltid, handlar mycket om en kompetent motståndare, men i det här fallet även det faktum att KB som sagt inte lyckats ta en enda poäng på bortaplan hittills den här säsongen.

– Det är svårt att sätta tummen på vad det är. Vi vet att vi är trygga hemma och att vi har gjort våra bästa matcher här hemma. Sedan är det så att vi i många bortamatcher har fått spela med väldigt olika uppställningar och manskap på grund av diverse tråkigheter som har hänt tidigare under säsongen. Det är ingen ursäkt på så sätt, men på söndag räknar vi med att det ska spelas väldigt bra bandy och vi räknar med att vi ska kunna ta de två första poängen på bortaplan, säger Doktare innan han konstaterar att Boltic är ett lag som man börjar känna tämligen väl vid det här laget.

– Det är ett lag som spelar lite annorlunda jämfört med vad Kungälv gjorde här senast, men samtidigt har vi bra koll på Boltic. Vi har mött den ett par gånger redan den här säsongen och de ligger alltjämt med och slåss om en kvalplats uppåt. Det är ett lag som är täta bakåt. De släpper in lite mål, men gör heller inte så mycket framåt, så det blir väl lite samma känsla som det var mot Kungälv senast - att första målet kan bli väldigt avgörande, säger han.

Att få med sig en lista med positiva saker för egen del som laget ska fortsätta göra efter insatsen senast är inte heller det särdeles svårt.

– Framförallt handlar det om attityden vi visade senast. Attityd och engagemang. Vi sätter defensiven väldigt bra mot Kungälv. De skapade lite halvchanser, som det kändes, och de hade lite instick som blev farliga, men rena målchanser blev ganska lätträknade och det är det vi ska försöka göra mot Boltic också. Vi ska försöka hålla dem i de ytor som vi vill att de ska spela i och inte där de vill spela, säger Doktare.

Laget till söndagens match är detsamma som besegrade Kungälv i onsdags, vilket innebär följande manskap:

Matchtruppen mot IF Boltic: Jere Korhonen, Adam Björk, Marcus Mårtensson, Niklas Eriksson, Ville Hämäläinen, Pontus Nordenfors, Simon Blomkvist, Jesper Ekström (K), Esko Liukkonen, Robin Hellqvist, Linus Doktare, Gustav Mattsson, Gustaf Doktare, Olle Ekholm, Gustav Danielsson, Jonathan Hyttinen.

Söndagens match startar klassisk tid, 13.15, i den nya arenan på Tingvalla. Har du inte möjlighet att vara på plats så sänds matchen på bandyplay.se med sändningsstart 13.05 >>

Se hela intervjun med Thomaz Doktare nedan: