Skip to content
Jari Hyttinen ser fram emot fredagens allsvenska omstart borta mot Västanfors.
FOTO: Lasse Jansson

Hyttinen vill se attityd i omstarten

26 januari 2023

Efter ett landslagsuppehåll som slutade med att tre KB-spelare vände hem med VM-medaljer är det nu dags för allsvenskt spel igen. Detta med bortamatcher både under fredagen och lördagen.

Det var med begynnande vind i seglen som Katrineholm Bandy gick på landslagsuppehåll häromveckan och sedan dess har Gustaf Doktare, Henri Mattila och Jonathan Hyttinen alla hunnit bli VM-medaljörer. Under fredagskvällen är det allsvensk omstart på Västanfors IP för KB:s del, men dessvärre är det inte helt utan frågetecken i truppen.

– Efter de där bra matcherna, segern mot Kungälv och en kanske ännu bättre match mot Boltic som blev förlust, så var det många som kände att vi är på rätt väg. Vi hade väldigt bra träningar förra veckan, måndag, tisdag och onsdag, innan vi vilade några dagar. Den här veckan har väl mer speglat hur hela säsongen har varit med spelare borta och en osäkerhet kring vilka som kan spela imorgon (läs; fredag), säger KB-tränaren Jari Hyttinen.

Helgen i Västmanland inleds, som sagt, under fredagskvällen med match mot tabelljumbon Västanfors IF för att sedan följas av lördagens drabbning i ABB Arena mot TB Västerås. "Fläkten" må bara ha vunnit en match hittills den här säsongen, men enkla matcher på klassiska Västanfors IP har aldrig existerat och lär så heller inte göra den här gången.

– Jag har själv aldrig spelat där, men det är många som säger att det är mörkare och en lite mindre plan där. De är ett lag som alltid vill försöka göra sitt ytterst, framförallt på hemmaplan, och det är kanske deras sista chans att ta lite poäng den här helgen för att verkligen vara med i kampen om ett nytt kontrakt. Vi vet att det inte kommer bli någon lätt match för oss, utan vi måste vara på topp för att vinna där, säger Hyttinen.

Med, i skrivande stund, positiva väderprognoser för fredagskvällen ser KB-tränaren att den största nyckeln till seger trots allt ligger i attityd och inställning snarare än taktiska drag och spelmässiga upplägg.

– Attityd är alltid det viktigaste. Om vi inte har attityd så spelar det ingen roll vilken taktik vi har, men om vi har attityd så spelar givetvis taktiken också en viss roll. Attityd är alltid det första vi måste få fram, säger han.

Fredagens match är flyttad från Västanfors IP till Herosvallen i Smedjebacken på grund av kraftig sprickbildning i isen i Fagersta. Preliminärt startar matchen alltjämt 19.00 och vi söker i skrivande stund svar på hur tv-sändningen från matchen påverkas av flytten.

Truppen till fredagens match kommer presenteras på våra sociala medier cirka en timma innan avslag.

Se hela intervjun med Jari Hyttinen nedan: