Skip to content
17-årige Gustaf Doktare har skrivit ett nytt kontrakt över 1+1 år med Katrineholm Bandy.
FOTO: Tobias Sterner

Klart: Doktare förlänger med moderklubben

3 februari 2023

Inför helgens två viktiga hemmamatcher står det nu klart att Katrineholm Bandy har enats med stortalangen Gustaf Doktare om ett nytt kontrakt över 1+1 år.

Den 17-årige, nyblivne VM-guldmedaljören, Gustaf Doktare är, trots sin ålder, redan inne på sin tredje allsvenska säsong med moderklubben Katrineholm Bandy. Hittills under vintern har han, trots ett längre skadeuppehåll, svarat för fina tolv poäng (3+9) på 13 matcher och genomgående varit en bärande offensiv spelare för laget. Nu står det klart att han kommer fortsätta vara det även nästa säsong.

Under torsdagskvällen blev det klart att den högt eftertraktade talangen väljer att stanna på hemmaplan även framöver. Det nya kontraktet sträcker sig över 1+1 år och glädjer huvudpersonen själv.

– Det är kul och jag hoppas att vi kan bygga på det här framåt och utveckla laget fortsättningsvis. Jag kände innan skadan (tidigare i vintras reds. anm.) att jag har kommit längre i min utveckling än förra året. Sedan har det väl hackat lite efter att jag kom tillbaka, men det känns som att det blir bättre och bättre nu, säger 17-åringen.

Det nya kontraktet glädjer även Katrineholm Bandys sportchef, Jonas Åkerström.

– Alla har kunnat se en enorm potential i "Gurra" under flera säsonger och i år har han verkligen tagit klivet till att vara en bärande spelare för oss. Det känns givetvis väldigt bra för oss att en så duktig egen produkt väljer att fortsätta se det här som den bästa miljön att fortsätta utvecklas i, även om det inte är någon större hemlighet att det funnits en hel del intresse från elitserieklubbar. Det ska bli oerhört kul att få fortsätta se honom i rödblått, säger Åkerström.

Med det positiva beskedet i ryggen ser nu KB fram emot en synnerligen viktig helg i Bandyallsvenskan. Kalix och Tellus gästar Kronfågel Arena under lördagen respektive söndagen och poäng är av högsta betydelse för hemmalaget i kampen om att undvika det negativa kvalstrecket.

– Gör vi det vi ska så tror jag att det kommer att gå bra. Det börjar ju gälla mycket nu, så det är ingen idé… Det är bara poäng som gäller nu. Det finns ingenting annat, säger Gustaf Doktare.

– Spelmässigt tycker jag att vi har kommit igång bättre efter jul än tidigare, men det gäller också att vi sätter defensiven och gör mål på våra lägen så vi ger oss själva chansen att kunna ta poäng.

"Gurra" sticker inte heller under stol med att det är något av ett pressat läge laget befinner sig i inför de avslutande fem matcherna av serien.

– Gör vi inte det vi ska så kan ju allt hända, men vi gör ju allt vi kan för att klara oss kvar så snart som möjligt, säger han.

Truppen till lördagens match presenteras på våra sociala medier cirka en timma innan avslag.

Lördagens möte med Kalix startar 15.00 i Kronfågel Arena och matchen går även under namnet Katrineholmsandan-matchen. En match som vi spelar för att få fler att engagera sig med Tillsammans Katrineholm och trygghetsvandra för en tryggare och varmare stad. Läs mer om hur du kan bidra här >>

Biljetter köper du enklast på biljett.katrineholmbandy.se, hos ICA Maxi Katrineholm, Plus Katrineholm eller hos Jürss Spel & Tobak. Det går även att köpa biljetter på plats vid arenan, men var då beredd på att det kan bli köbildning och ta längre tid att komma in.

Har du inte möjlighet att vara på plats? Se matchen direktsänt på bandyplay.se med sändningsstart 14.40. Teckna ditt abonnemang där och välj Katrineholm Bandy som favoritklubb så stöttar du även föreningen ekonomiskt.

Se hela intervjun med Gustaf Doktare nedan: