Skip to content
Gustav Mattsson svarade för tre mål och en assist i lördagens storseger.

Äntligen islossning - KB körde över Kalix

4 februari 2023

Efter ett evigt kämpande med den offensiva utdelningen lossnade det rejält för Katrineholm Bandy under lördagen. Detta då Kalix besegrades med hela 11-4 (3-3).

Inför lördagens viktiga hemmamöte med Kalix hade Katrineholm Bandy inte vunnit en enda allsvenska match den här säsongen där laget släppt in fler än två mål. En tydlig indikation på att laget haft förtvivlat svårt att göra fler mål än motståndarna, men lördagen bjöd på synnerligen efterlängtad islossning.

Den första halvleken var visserligen trevande och tveksam från båda lagen, men redan där märktes det att hemmalaget hade ett helt annat flyt i offensivt straffområde. Inte minst i samband med Gustav Mattssons 3-2-mål efter knappa halvtimmens spel. Ett mål där bollen agerade flipperkula, men tillslut landade rätt hos 22-åringen.

Norrbottningarna kvitterade hemmalagets ledning tre gånger om i den första halvleken, men i den andra hade de ingenting att sätta emot. Joonatan Irtamos frislagsmål fram till 4-3 följdes upp av Olle Ekholms 5-3 och därefter började KB till och med bjuda på riktiga delikatesser offensivt. 6-3 smällde Jonathan Hyttinen upp i bortre krysset från 30 meter och Pontus Nordenfors 7-3-mål föranleddes av ett anfall som taget ur skolboken.

Gästerna reducerade visserligen på en hörna med knappa 20 minuter kvar, men på det stora hela var hemmasegern aldrig hotad. Slutresultatet skrevs tillslut till 11-4 och sörmlänningarna tog därmed två synnerligen viktiga poäng i kampen om att undvika en negativ kvalplats.

– Det är väl en ganska trevande första halvlek. Vi är väl inte helt nöjda där, men så steppar vi upp och stänger matchen ganska tidigt. Därefter rinner det på, så det var en bra match, säger tremålsskytten Gustav Mattsson och får medhåll av Pontus Nordenfors, som svarade för 1+2 i matchen.

– En rolig match, måste jag väl säga. Vi gör mycket bra och det är kul att vara därute för en gångs skull, tänkte jag säga. Nej, men man kände av att allt gick vår väg och då är det roligt att spela bandy, säger han.

Offensiv islossning, två viktiga poäng och en skön boost för självförtroendet. Segern var viktig på många sätt, men någon vidare tid att njuta finns det inte. Redan under söndagen är det dags för ny match då laget tar emot IK Tellus hemma i Kronfågel Arena klockan 15.00.

– De (Tellus reds. anm.) är väl kanske lite mer av ett lag. Kalix har många duktiga individuella spelare, medan Tellus har en lite bredare trupp. Jag tror att det är där den största skillnaden kommer att vara. Vi måste hålla koll på alla och inte bara några spelare, säger den tidigare Tellus-spelaren Nordenfors.

Biljetter till söndagens match köper du enklast på biljett.katrineholmbandy.se, hos ICA Maxi Katrineholm, Plus Katrineholm eller hos Jürss Spel & Tobak. Det går även att köpa biljetter på plats vid arenan, men var då beredd på att det kan bli köbildning och ta längre tid att komma in.

Har du inte möjlighet att vara på plats? Se matchen direktsänt på bandyplay.se med sändningsstart 14.45. Teckna ditt abonnemang där och välj Katrineholm Bandy som favoritklubb så stöttar du även föreningen ekonomiskt.

Matchfakta: Katrineholm - Kalix
Mål:
1-0 8' Jonathan Hyttinen (Jesper Ekström), 1-1 9' Johan Sundquist (Anton Khrapenkov), 2-1 11' Gustav Mattsson, 2-2 27' Johan Sundquist (Janne Rintala, frislag), 3-2 29' Gustav Mattsson (Pontus Nordenfors), 3-3 40' Isac Köpsén (Johan Sundquist), 4-3 51' Joonatan Irtamo (frislag), 5-3 55' Olle Ekholm, 6-3 62' Jonathan Hyttinen (Pontus Nordenfors), 7-3 66' Pontus Nordenfors (Esko Liukkonen), 8-3 70' Gustaf Doktare (Jesper Ekström), 8-4 72' Johan Sundquist (Anton Khrapenkov, hörna), 9-4 79' Ville Hämäläinen (Gustav Mattsson), 10-4 83' Niklas Eriksson (Gustaf Doktare), 11-4 91' Gustav Mattsson (Simon Blomkvist).
Hörnor: KB: 2 (0) KAL: 5 (1)
Utvisningar: KB: 2x5 min 1x10 min KAL: 2x10 min
Publik: 186 personer, Kronfågel Arena

Se highlights från matchen och hela intervjuerna med Gustav Mattsson och Pontus Nordenfors nedan.