Skip to content
Jere Korhonen storspelade återigen när Katrineholm besegrade Tellus under söndagen.

Succéhelgen fullbordad - KB imponerade mot Tellus

5 februari 2023

Katrineholm Bandy har hittat målformen. Efter elva nätrassel under lördagen bjöd laget på nio nya under söndagen när Tellus besegrades med 9-3 (3-1).

Lördagens storseger mot Kalix gav rejält med självförtroende och under söndagen lyckades Katrineholm Bandy rida vidare på framgångsvågen när Tellus gästade Kronfågel Arena. Det tog nämligen bara 25 sekunder innan Niklas Eriksson hade friställt Linus Doktare och resultattavlan kunde visa 1-0.

– Jag blev lite orolig där när jag blev så fri. Det har studsat emot lite i år, men nu satt den, skrattar "Limpo" efter sitt första allsvenska mål sedan den 16 december.

Tonen var satt. Återigen skulle hemmalaget visa sig vara läskigt effektiva i den första halvleken och trots att gästerna hade ett massivt bollinnehav så var det KB som gjorde målen. 2-0 kom genom stekhete Gustav Mattsson i den tolfte minuten och innan den första halvleken var slut så hade nästan lika stekhete Jonathan Hyttinen hunnit sätta 3-1. Inte ens när gästerna fick chansen från straffpunkten i slutet av halvleken lyckades de få in bollen bakom den kanske hetaste av dem alla, Jere Korhonen. Istället missade den tidigare KB-spelaren Tobias Björklund målet.

– Ja, det är alltid speciellt, säger Jere om att möta sina tidigare lagkompisar i Tellus.

Den andra halvleken fick samma första målskytt som den första och som hemmapubliken hade längtat efter att få se ett klassiskt märkligt "Limpo"-mål.

– Det är en hörna som går ut utanför straffområdet som Esko (Liukkonen reds. anm.) knackar in på måfå. Mitt på klubban så blev det öppen kasse där mellan fem gula, skrattar Doktare.

Återstoden av matchen skulle sedermera visa sig bli en tämligen välkontrollerad transportsträcka där KB-försvaret hade snudd på varenda Tellus-spelare i bakfickan och där offensiven fortsatte att flöda. Innan slutsignalen gick hade nämligen även Niklas Eriksson hunnit bli tvåmålskytt och för andra matchen i rad hittade även Olle Ekholm och Ville Hämäläinen nätet.

– Det var mycket bra. Vi har ett bra försvar och vi gjorde mål. Många mål. Så det var bra, flinar Jere Korhonen.

– Jag tycker att vi har hittat något i defensiven. Nu är det svårt att göra mål på oss. Det var det inte i början av säsongen, så det har varit ett stort steg framåt, säger Linus Doktare.

Matchfakta: Katrineholm - Tellus
Mål:
1-0 1' Linus Doktare (Niklas Eriksson), 2-0 12' Gustav Mattsson (Gustaf Doktare), 2-1 20' Tobias Björklund (Martin Deacon), 3-1 37' Jonathan Hyttinen, 4-1 59' Linus Doktare (Esko Liukkonen), 5-1 61' Niklas Eriksson (Marcus Mårtensson), 6-1 70' Olle Ekholm (Niklas Eriksson, hörna), 6-2 72' August Elebring (Mikael Jacobsson, hörna), 7-2 75' Ville Hämäläinen (Gustav Mattsson), 8-2 82' Gustav Mattsson (Esko Liukkonen), 9-2 87' Niklas Eriksson (straff), 9-3 92' Tobias Björklund.
Hörnor: KB: 5 (2) IKT: 13 (1)
Utvisningar: KB: 1x10 min IKT: 2x10 min
Publik: 192 personer, Kronfågel Arena

Se highlights från matchen och hela intervjuerna med Linus Doktare och Jere Korhonen nedan: