Skip to content
Målvakten Vincent Karlsson har skrivit ett ungdomsavtal med A-laget.
FOTO: Martin Gustafsson

Klart: Vincent Karlsson skriver ungdomsavtal

7 februari 2023

Katrineholm Bandy har skrivit ett ungdomsavtal med målvaktstalangen Vincent Karlsson, 14. Kontraktet sträcker sig över fyra år.

Sedan ett antal år tillbaka arbetar Katrineholm Bandy med specifika ungdomsavtal för att slussa in föreningens egna talanger i elitverksamheten. En väg som A-lagsstjärnor som Olle Ekholm, Gustav Danielsson och Gustaf Doktare har gått under de senaste åren och nu har det blivit dags för en ny talang att ta samma kliv.

Nu står det nämligen klart att målvaktstalangen Vincent Karlsson, 14, skrivit på ett ungdomsavtal som sträcker sig över de fyra kommande säsongerna. Avtalet innebär att han regelbundet kommer få möjligheten att träna med A-laget utöver de matcher han spelar med ungdomslag och/eller U-lag.

– Det är avgörande för oss att vi fortsätter fostra duktiga och ambitiösa bandyspelare som vill fortsätta utvecklas i vår miljö. Vincent är en väldigt lovande målvakt som dessutom är just väldigt ambitiös och målmedveten, så det känns klockrent att han nu kommer få en bra utvecklingsmiljö genom att regelbundet finnas med vårt A-lag och de duktiga målvakter och tränare vi har där, säger Jonas Åkerström, sportchef i Katrineholm Bandy.

Vincent har tränat till och från med A-laget redan under den här säsongen och ser nu fram emot att få regelbunden träning i elitmiljö.

– Jag är väldigt tacksam över att få den här möjligheten att kliva upp i A-laget och bli bättre som målvakt. Det har varit kul att vara med och träna den här säsongen och att få lära av så duktiga målvakter som Jere (Korhonen reds. anm.), Adam (Björk) och "Henkka" (Mattila), säger Karlsson.

Hur det kommer sig att Vincent valde att bli målvakt är kanske inte allt för svårt att förstå när man kollar på släktträdet. Han är nämligen lillebror till den tidigare KB-målvakten Henrik Karlsson, som under sin karriär gjorde tio säsonger i A-laget, var med och vann Allsvenskan och som har kvalat till Elitserien två gånger.

– Han har betytt väldigt mycket för min vilja att bli målvakt och det känns roligt att gå samma väg som honom och få kliva upp i A-laget, säger 14-åringen.

Fler nyheter om lagbygget inför säsongen 2023/24 kommer senare under veckan.