Skip to content
Esko Liukkonen är klar för två nya år i Katrineholm Bandy.
FOTO: Tobias Sterner

Klart: Liukkonen förlänger med Katrineholm

9 februari 2023

Katrineholm Bandy har kommit överens med den finske mittfältaren Esko Liukkonen om ett nytt tvåårskontrakt som sträcker sig över säsongen 2024/25.

Inför säsongen valde den då nyblivne finske liga- och cupmästaren Esko Liukkonen att lämna Villmanstrand och Veiterä för spel i Bandyallsvenskan med Katrineholm. Där har 26-åringen växt successivt under hela säsongen och nu står det klart att han väljer att stanna i Kronfågel Arena i ytterligare två säsonger. Det nya kontraktet sträcker sig över säsongen 2024/25.

– Det känns bra. Jag tycker att vi är på rätt väg med bygget av det här laget och jag längtar redan efter nästa säsong, säger "Eki".

– Det är uppenbart att varken jag eller laget har nått upp i den nivån som vi kan spela på under den här säsongen. Det har inte varit en enkel säsong, men jag vet att nästa säsong kommer vara bättre. Jag trivs här, så det var ett enkelt val att stanna.

Liukkonen är i dagsläget en av blott två spelare i laget som har spelat samtliga 19 allsvenska matcher den här säsongen och på dessa har han svarat för två mål och sju assist från sin position som antingen ytterhalv eller mittfältare.

– Det är många spelare i laget som inte har presterat på max den här säsongen av olika anledningar, men en av de som vi ser mest fram emot att få se blomma ut helt är Esko. Han har bra tryck i åkningen, en bra passningsklubba, ett bra skott och är en smart spelare. Han har alla möjligheter i världen att vara en riktig nyckelspelare för oss nästa säsong, säger Jonas Åkerström, sportchef i Katrineholm Bandy.

Fler nyheter rörande lagbygget för säsongen 2023/24 kommer inom kort.

Se hela intervjun med Esko Liukkonen nedan: