Skip to content
Ville Hämäläinen har skrivit ett nytt tvåårskontrakt med Katrineholm Bandy.
FOTO: Tobias Sterner

Klart: Hämäläinen förlänger med KB

14 februari 2023

Katrineholm Bandy har gjort klart med en förlängning för en av lagets bästa spelare på den här sidan nyår. Detta då Ville Hämäläinen skrivit på för två nya år i Kronfågel Arena.

Efter en, precis som laget i övrigt, lite trevande start på säsongen har den finske mittfältaren Ville Hämäläinen så sakteliga växt ut till en av Katrineholm Bandys bästa spelare under vintern. Den alltid lika hårt jobbande 22-årige evighetsmaskinen har totalt noterats för fem mål och fyra assist på 18 allsvenska matcher och nu står det klart att han stannar i Kronfågel Arena.

Den tidigare JPS- och Kampparit-spelaren har skrivit ett nytt tvåårskontrakt med KB och ser fram emot att bygga vidare på det som sett så bra ut under den senaste månaden.

– Det känns bra. Jag har tyckt mycket om att spela här, för det mesta, skrattar Hämäläinen och syftar självklart på den resultatmässigt knackiga debutsäsongen.

– Jag längtar redan efter nästa säsong. Jag hoppas vi får en bra sommar, får träna hårt med grabbarna och att vi spelar mycket bättre nästa säsong.

Hämäläinen har snabbt blivit något av en publikfavorit i Kronfågel Arena med sitt hårda arbete, långa blonda hår och smittsamma leende och sportchef Jonas Åkerström är synnerligen nöjd över att finländaren väljer att stanna i klubben.

– Ville har tagit stora kliv sportsligt under säsongen och vi tror att det finns ännu mer att hämta där, men framförallt är det en väldigt härlig kille att jobba med. Han står för en hundraprocentig arbetsinsats varje dag i veckan, samtidigt som han aldrig är sen att lätta upp stämningen i omklädningsrummet med ett stort leende. Vi är väldigt glada över att han vill fortsätta sin utveckling hos oss, säger Åkerström.

Mer nyheter kring lagbygget inför säsongen 2023/24 kommer inom kort.

Se hela intervjun med Ville Hämäläinen och lite highlights från hans säsong hittills nedan: