Skip to content
Jari och Jonathan Hyttinen stannar i Katrineholm över säsongen 2023/24.
FOTO: Martin Gustafsson

Klart: Far och son Hyttinen stannar i Katrineholm

15 februari 2023

Katrineholm Bandy är överens med huvudtränare Jari Hyttinen och anfallstalangen Jonathan Hyttinen om nya kontrakt som sträcker sig över säsongen 2023/24.

För ett knappt år sedan gjorde Katrineholm Bandy klart med den finske mästartränaren Jari Hyttinen från Akilles och med sig tog han den då 16-årige sonen Jonathan. Den första säsongen har inte inneburit den sportsliga framgång som parterna hade hoppats på, men trots det så står det nu klart att föreningen, tränaren och anfallaren är överens om fortsatt samarbete.

– Vi är medvetna om att vi haft väldigt många nya pusselbitar att laborera med under de senaste tio månaderna och därför har vi hela tiden varit på det klara med att vi vill ge det här tid och kontinuitet. En säsong är alldeles för lite tid för att dra några större växlar, men samtidigt har vi sett en väldigt fin högstanivå i spelet redan nu under vintern. Att Jari delar vår uppfattning och vill fortsätta bygga tillsammans med oss ser vi som väldigt glädjande, säger Jonas Åkerström, sportchef i Katrineholm.

– När det gäller Jonathan har han varit ett väldigt stort utropstecken under hela säsongen. Han kom med väldigt lite erfarenhet från seniorbandy, men har snabbt tagit en ordinarie tröja och bidragit på många olika sätt i vår offensiv. Han har alla möjligheter i världen att fortsätta ta riktigt fina kliv i sin utveckling under nästa säsong.

Den nu 17-årige "Jonttu" har svarat för sex mål och tre assist på 19 allsvenska matcher och ser själv fram emot att få fortsätta utvecklas i rödblått.

– Det känns jättebra. Det är kul att spela i Sverige. Det har varit en ganska bra första säsong, men nästa säsong kan bli ännu bättre, säger JVM-silvermedljören.

Pappa Jari ser även han fram emot nästa säsong.

– Det är ofta så att ett år är en ganska kort tid som tränare. Man vill gärna göra ett eller flera år till så att man får möjligheten att påverka laget på riktigt. Jag har lärt mig en del av spelarna här och nu känner jag dem bättre. Bandyallsvenskan har också varit en ny serie för mig, men nu vet jag ganska mycket om våra motståndare och hur de spelar, så just det blir ganska mycket lättare nästa säsong, säger han och menar att den senaste månadens förbättrade resultat också ger en starkare känsla av att det finns saker att bygga vidare på.

– Det är viktigt och för mig har det alltid varit viktigt, framförallt i Finland där vi spelade slutspel, att mitt lag är som bäst i februari och mars. Det är jag nöjd med att vi har kunnat göra även här.

Fler nyheter om lagbygget inför säsongen 2023/24 kommer inom kort.

Se hela intervjuerna med Jonathan och Jari nedan: