Skip to content
Jesper Ekströms Katrineholm spelar säsongens sista hemmamatch under lördagen.
FOTO: Lasse Jansson (arkiv)

Säsongens sista hemmamatch - "Det är roligt att spela"

17 februari 2023

Katrineholm Bandys A-lag avslutar under lördagen hemmaspelet för säsongen med match mot elitseriekvaljagande Åby/Tjureda.

Tio av de elva allsvenska hemmamatcherna i kalendern är spelade och inför den elfte och sista är det ett Katrineholm som visserligen inte har särdeles mycket att spela för tabellmässigt, men som ser det som desto viktigare att få med sig bra kvitton in i framtiden.

Faktum är att laget även har imponerat tämligen stort just hemma i Kronfågel Arena under säsongen. Av de åtta senaste hemmamatcherna har laget vunnit sex och den positiva känslan vill tränare Jari Hyttinen spinna vidare på inför mötet med ett elitseriekvaljagande Åby/Tjureda.

– Det är väl ofta så att många lag tycker om att spela hemma. Vi känner att vi har tränat mycket här och när vi har fått med oss bra resultat så har vi ett högre självförtroende att kliva in på isen här. Det hjälper oss nog imorgon (läs; lördag) också, tror jag, flinar Hyttinen.

Lördagens motståndare är dock långt ifrån enklast möjliga. Smålänningarna, som kvalade till Elitserien redan i fjol, befinner sig i skrivande stund på en andraplats i tabellen och har siktet inställt på att vara med och slåss om en plats in högsta serien enda in i mars. När lagen möttes i Eriksson Arena i november vann de gulklädda med hela 12-2.

– Det är vår sista hemmamatch och vi ska försöka göra en bra match, men det är också roligt att spela mot ett bra lag. Jag tyckte att Åby… När vi var där nere saknade vi några spelare, men jag tyckte ändå att det var ett jättebra bandylag, säger Hyttinen, som dock inte är lika säker på att matchbilden kommer att bli sådan att gästerna äger stora mängder boll.

– Det kan bli så, men de spelar också en ganska rak bandy. Det har de gjort vad jag har sett. De gillar inte att göra det som många andra lag kanske gillar, nämligen att spela till varandra på egen planhalva. Utan de kör framåt ganska mycket.

Truppen är inför lördagens match helt skade- och sjukdomsfri, vilket gör att tränare Hyttinen har ett litet smörgåsbord av spelare att välja bland. Vilka som tas ut till spel och som ska försöka bärga två fina poäng som avslutning på säsongens hemmaspel presenteras i våra sociala medier cirka en timma innan avslag.

Lördagens möte med Åby/Tjureda startar 14.00 i Kronfågel Arena. Biljetter köper du enklast på biljett.katrineholmbandy.se, hos ICA Maxi Katrineholm, Plus Katrineholm eller hos Jürss Spel & Tobak. Det går även att köpa biljetter på plats vid arenan, men var då beredd på att det kan bli köbildning och ta längre tid att komma in.

Har du inte möjlighet att vara på plats? Se matchen direktsänt på bandyplay.se med sändningsstart 13.50.

Se hela intervjun med Jari Hyttinen nedan: