Skip to content
Marcus Mårtensson har skrivit ett nytt tvåårskontrakt med Katrineholm Bandy.
FOTO: Martin Gustafsson

Klart: Mårtensson förlänger till 2025

21 februari 2023

Katrineholm Bandy har säkrat upp försvararen Marcus Mårtensson över ytterligare två säsonger. 20-åringen stannar därmed över säsongen 2024/25.

Inför den här säsongen värvade Katrineholm Bandy försvarstalangen Marcus Mårtensson från elitserieklubben IK Sirius och väl i Kronfågel Arena har 20-åringen snabbt växt ut till en defensiv nyckelspelare för sörmlänningarna. Nu står det klart att föreningen är överens med försvararen om ett nytt kontrakt som sträcker sig över säsongen 2024/25.

– Under en säsong där vi många gånger tvingats plocka runt på spelare på olika positioner och bland annat haft svårt att spela ihop en ordinarie backlinje har Marcus ändå visat att han tagit stora kliv i sin utveckling i takt med det förtroende han har fått. Han besitter en väldigt spännande kombination av storlek, fysik och rörlighet tillsammans med en väldigt stor vilja att fortsätta utvecklas, så vi är väldigt glada över att kunna säkra upp en så pass viktig defensiv byggsten för ytterligare två säsonger, säger Jonas Åkerström, sportchef i Katrineholm Bandy.

Mårtensson själv säger sig ha varit på det klara under en längre tid med att en fortsättning i Katrineholm var det bästa alternativet för honom och att han även funnit sig väldigt väl tillrätta i staden, vid sidan av bandyn.

– Det känns otroligt bra. Det ska bli kul. Det har känts bra. Det har gått lite tufft för laget, men för min egen del har det känts bra. Det känns som att det har blivit bättre, säger Mårtensson som även bekräftar betydelsen av det förtroende han har fått att spela under hela säsongen.

– Det känns [som att det betyder] otroligt mycket. Det är otroligt skönt att ha det förtroendet.

Hittills den här säsongen har Mårtensson spelat 19 av 21 allsvenska matcher och för dessa svarat för två målgivande passningar.

– Vi ser fram emot nästa säsong och att fortsätta bygga på det vi har påbörjat den här säsongen.

Fler nyheter rörande lagbygget inför säsongen 2023/24 kommer inom kort.

Se hela intervjun med Marcus Mårtensson nedan: