Skip to content
Arvid Skoog, 14, har skrivit på ett ungdomskontrakt över fyra år med A-laget.
FOTO: Martin Gustafsson

Klart: Skoog skriver A-lagskontrakt

14 mars 2023

Katrineholm Bandy har skrivit ett ungdomskontrakt över fyra år med den egenfostrade talangen Arvid Skoog, 14.

Ibland kan bandyn finnas i blodet. Kanske är fallet sådant för Katrineholm Bandys senaste A-lagsspelare. Nu står det nämligen klart att föreningen skrivit ett ungdomsavtal över fyra år med den blott 14-årige talangen Arvid Skoog, som började träna med laget redan tidigare under vintern. En ung talang som verkligen har att brås på.

Skoog är nämligen inte bara brorson till den tidigare mångårige A-lagsspelaren Markus Skoog, utan även kusin till nuvarande och före detta spelare som Jesper Ekström, Pontus Ekström och Filip Skoog. Spelare som inspirerat Arvid att både börja spela bandy och att fortsätta satsa på sporten.

– Jag började ju spela bandy för att många i släkten spelade. Det har hjälpt mig så mycket att hela tiden kunna kolla på dem. Man blir absolut mer intresserad när man har någon att se upp till, säger Arvid.

Träna med A-laget har 14-åringen som sagt redan gjort vid flertalet tillfällen och den gångna vintern fick han även göra matchdebut på seniornivå. Totalt blev det sex matcher, ett mål och en assist med U-laget i Division 1, men det är i P16-laget han har haft sin primära hemvist och där har han, minst sagt, utmärkt sig.

I P16 Regional Östra, en serie som KB gick obesegrade igenom och vann, svarade Skoog för hela 30 poäng (20+10) på tio matcher och i P16 Regional Mellan, där KB har chans på seriesegern med en match kvar att spela, har han noterats för galna 56 poäng (40+16) på tolv matcher. Och då spelar killen inte ens i en särskilt offensiv utgångsposition.

– I början av säsongen spelade jag mest på mitten, men på slutet har jag mest spelat ytterhalv, säger Arvid.

Nu väntar regelbunden träning med A-laget för att fortsätta en redan fin utvecklingskurva och för att på sikt även kunna börja nosa på allsvensk speltid.

– Det blir kul! Det är ett mycket högre tempo och många nya, svårare, övningar, men jag tycker att det har gått bra redan nu under vintern. Det ska bli kul att få fortsätta utvecklas och även om det säkerligen är ett tag kvar tills jag får spela i A-laget så är det kul att bli bättre. Alla har varit jätteschyssta mot mig i omklädningsrummet och så, så det ska bli kul att få vara där ännu mer, säger Skoog.

I och med ungdomsavtalet med Arvid Skoog ser nu Katrineholm Bandys lagbygge för säsongen 23/24 ut enligt följande i skrivande stund:

Marcus Mårtensson (24/25)
Niklas Eriksson (24/25)
Ville Hämäläinen (24/25)
Simon Blomkvist (23/24)
Esko Liukkonen (24/25)
Gustav Mattsson (23/24)
Gustaf Doktare (24/25)
Jonathan Hyttinen (23/24)
Vincent Karlsson (26/27)
Arvid Skoog (26/27)

Ledare:
Jari Hyttinen, huvudtränare
Thomaz Doktare, assisterande tränare
Roger Staaf, målvaktstränare
Micael Eriksson, lagledare
Patrik Nilsson, material
Johan Danielsson, material/slip
Martin Silow, material/slip
Christer Johansson, fystränare