Skip to content
Melker Lindqvist, 19, har skrivit på för Katrineholm Bandy.
FOTO: Martin Gustafsson

Klart: Melker Lindqvist till Katrineholm

9 maj 2023

Katrineholm Bandy förstärker laget med den 19-årige mittfältstalangen Melker Lindqvist, som närmast kommer från spel i Vetlanda BK.

Katrineholm Bandys andra nyförvärv inför säsongen 2023/24 är den 19-årige mittfältstalangen Melker Lindqvist, som närmast ansluter efter tre år på bandygymnasiet i Vetlanda. Norrköpingssonen är bandyfostrad i Borgia och ser nu mycket fram emot att få chansen att slåss om en allsvensk tröja i Kronfågel Arena. Kontraktet sträcker sig över 1+1 år.

– Jag är en bolltrygg spelare med en bra passningsklubba och bra spelförståelse. Jag har tidigare fått chansen att träna med Vetlandas A-trupp och där verkligen fått se vad som krävs för att bli en bra bandyspelare samtidigt som vi har slagits i toppen av Juniorelitserien, så visst har jag spelat mycket bra matcher under åren i Vetlanda. Samtidigt är det ett stort steg från junior- till seniorbandy. Jag har visserligen någon säsong i Division 1 med Borgia, men nu är det bra mycket högre nivå. Det känns framförallt otroligt spännande och se hur långt jag kan gå. Jag ser det som en grym möjlighet att utvecklas, säger Lindqvist.

Faktum är att den kommande säsongen inte blir första gången Lindqvist drar på sig KB-tröjan. Redan säsongen 2019/20 spelade han två matcher i rödblått då han gästspelade med klubbens U16-lag där han fick bekanta sig med bland andra Gustaf Doktare och Gustav Danielsson.

– Ja, jag har gjort två matcher i tröjan sedan tidigare (skratt). Två roliga matcher, som jag minns det. Det lät väldigt lockande att komma tillbaka hit. Det finns en bra verksamhet här och det spelas en bra bandy. Jag har mött Katrineholm mycket genom åren, kollat på A-laget när vi har haft läger här och alltid sett Katrineholm som en bra förening. Det kändes som ett riktigt bra alternativ, säger han.

För föreningens del ser sportchef Jonas Åkerström värvningen som betydelsefull i den meningen att man fortsatt vill bygga laget på väldigt ambitiösa och utvecklingsbara spelare som brinner för sin bandy.

– Vi har fått en väldigt bra bild av Melker, både som spelare och person. Det är en ung kille som ska växa in i seniorkostymen, men han kommer till oss med stort engagemang och vilja och det ser vi som en av några av de absolut viktigaste egenskaperna hos spelare i hans ålder. Det ska bli väldigt intressant att följa hans utveckling hos oss, säger Åkerström.

I och med värvningen av Lindqvist ser nu Katrineholm Bandys A-trupp ut enligt följande per den 9 maj:

Marcus Mårtensson (24/25)
Niklas Eriksson (24/25)
Ville Hämäläinen (24/25)
Simon Blomkvist (23/24)
Esko Liukkonen (24/25)
Gustav Mattsson (23/24)
Gustaf Doktare (24/25)
Jonathan Hyttinen (23/24)
Vincent Karlsson (26/27)*
Arvid Skoog (26/27)*

Lasse Korhonen (24/25) NY
Melker Lindqvist (24/25) NY

Ledare:
Jari Hyttinen, huvudtränare
Thomaz Doktare, assisterande tränare
Roger Staaf, målvaktstränare
Micael Eriksson, lagledare
Patrik Nilsson, material
Johan Danielsson, material/slip
Martin Silow, material/slip
Christer Johansson, fystränare

* Står under ungdomsavtal.