Skip to content
Isak Jakobsson, 19, har skrivit på för Katrineholm Bandy.
FOTO: Martin Gustafsson

Klart: Isak Jakobsson till Katrineholm

15 maj 2023

Katrineholm Bandy har gjort klart med den 19-årige försvarstalangen Isak Jakobsson, närmast från Vetlanda BK.

Katrineholm Bandy fortsätter att förstärka truppen inför säsongen 20223/24. Senast i raden av nya tillskott är den 19-årige försvarstalangen Isak Jakobsson som, efter tre år på bandygymnasiet i Vetlanda, flyttar till Katrineholm för att växa in i seniorkostymen. Detta efter att den gångna vintern bland annat fått debutera i Elitserien med VBK borta mot Villa Lidköping och spelat alla matcher för klubbens U19-lag som tog sig till SM-semifinal.

– Jag vill satsa vidare på bandyn och Katrineholm kändes som en väldigt bra förening att göra det i. Jag har fått en bra kontakt med klubben och det finns bra möjligheter att utvecklas här. Det är en stabil förening med bra förutsättningar, säger Jakobsson.

Jakobsson, som ursprungligen är fostrad i Derby/Linköping BK, har skrivit ett kontrakt som sträcker sig över 1+1 år.

– Jag är en skridskostark spelare som är bra försvarsmässigt. Sedan behöver jag utveckla många saker nu på seniornivå, men allt är inte dåligt heller (skratt). Vid sidan av isen är jag en glad, positiv och lättsam. Jag gillar att prata och är rätt öppen, vilket gör att jag har ganska lätt att skaffa vänner och få kontakt med folk, säger 19-åringen.

Jonas Åkerström, sportchef i Katrineholm Bandy, menar att värvningen av Jakobsson ligger helt i linje med vilken typ av spelare föreningen vill rekrytera.

– Det känns jättekul att Isak valt att skriva på för oss. Vi vet att det fanns gott om andra klubbar som var intresserade av honom och därför känns det givetvis också bra att vi framstod som det bästa alternativet i hans värld. Vi får in en väldigt lovande försvarsspelare och en bra kille vid sidan av isen. Han utstrålar såväl glädje och energi som höga ambitioner, vilket är precis vad vi letar efter, säger Åkerström.

I och med värvningen av Isak Jakobsson ser nu Katrineholm Bandys A-trupp ut enligt följande per den 14 maj:

Marcus Mårtensson (24/25)
Niklas Eriksson (24/25)
Ville Hämäläinen (24/25)
Simon Blomkvist (23/24)
Esko Liukkonen (24/25)
Gustav Mattsson (23/24)
Gustaf Doktare (24/25)
Jonathan Hyttinen (23/24)
Vincent Karlsson (26/27)*
Arvid Skoog (26/27)*
Lasse Korhonen (24/25) NY
Melker Lindqvist (24/25) NY
Isak Jakobsson (24/25) NY

Ledare:
Jari Hyttinen, huvudtränare
Thomaz Doktare, assisterande tränare
Roger Staaf, målvaktstränare
Micael Eriksson, lagledare
Patrik Nilsson, material
Johan Danielsson, material/slip
Martin Silow, material/slip
Christer Johansson, fystränare

* Står under ungdomsavtal.