Skip to content
Linus Doktare lämnar Katrineholm Bandy efter 13 säsonger i A-laget.
FOTO: Tobias Sterner

Linus Doktare lämnar Katrineholm Bandy

20 juni 2023

Efter att ha tillbringat hela sin bandykarriär i moderklubben Katrineholm Bandy står det nu klart att anfallaren Linus Doktare inte kommer att representera klubben under nästa säsong.

Det har gått över 25 år sedan Linus Doktare tog sina första skridskoskär på Backavallens is och sedan dess har han varit moderklubben trogen. På seniornivå har det blivit hela 13 A-lagssäsonger, 262 seriematcher och 332 poäng i rödblått, men nu står det klart att den 30-årige anfallaren söker sig en ny utmaning till kommande säsong. I dagarna lät han föreningen veta att han inte ämnar förlänga sitt kontrakt för att istället söka sig vidare i karriären.

– Självklart är det här ett besked vi inte ville ha. Linus är en av vår förenings största spelare i modern tid och det är ingenting vi kan sticka under stol med. Samtidigt är det så att vi har haft en god dialog med honom under hela våren och vi har förståelse, på ett mänskligt plan, för varför han känner att han vill testa på någonting nytt, säger Jonas Åkerström, sportchef i Katrineholm Bandy.

– Vi upplever att vi har gjort vad vi kan för att få honom på andra tankar, men när det nu kommit till kritan så kan vi bara konstatera att vi respekterar hans beslut, önskar honom det bästa och ser fram emot den dagen han återvänder och drar på sig rätt tröja igen.

Sportgruppens arbete med A-truppen till kommande säsong fortsätter oförtrutet och samtliga inblandade hoppas kunna få de sista pusselbitarna på plats inom en så snar framtid som möjligt.

– Det är ingen hemlighet, varken för oss eller någon annan, att spelarmarknaden är minst lika svårnavigerad som i fjol och det är klart att vi hade velat vara färdiga med truppbygget vid det här laget. Samtidigt vet vi att det pågår dialoger med flera spelare som vi bedömer som väldigt intressanta och vi ser med tillförsikt fram emot att ta de kontakterna i mål inom en snar framtid, säger Jonas Åkerström.