Skip to content
Marcus Mårtenssons KB ställs mot IFK Motala under lördagen.
FOTO: Foto: Tobias Sterner (arkiv)

Ny elitserieutmaning väntar - "Jätteerfarenheter"

1 september 2023

Efter att ha inlett försäsongen med dubbla matcher förra helgen väntar nu ny batalj för Katrineholm Bandys A-lag då IFK Motala står för motståndet under lördagen.

Katrineholm Bandys A-lag inledde försäsongen med seger mot seriekollegorna Nässjö IF och knapp förlust mot elitserielaget Frillesås BK förra helgen. Lovande insatser från ett lag som till stora delar är helt nytt och väldigt ungt.

– Allt var ju nytt eftersom det var de första matcherna jag gjorde på allsvensk nivå, men jag tyckte ändå att vi gjorde det rätt bra. Det var första matcherna med många nya i laget, men det var roligt, säger ett av de nya ansiktena i laget, Isak Jakobsson, och berättar vidare om sin första tid i klubben.

– Det har varit jäkligt kul. Bra träningar och ett gött gäng. Jag har kommit in bra i gänget och alla har varit väldigt välkomnande, så det känns jättebra.

Härnäst för laget väntar en ny elitserieutmaning då IFK Motala gästar Kronfågel Arena. En match där hemmalaget får en ny bra chans att fortsätta jobba på att sätta ihop, framförallt, en helt ny defensiv.

– Jag tror att om vi sätter defensiven så brukar offensiven komma. Gör vi inte det händer det ofta att det rinner igenom, men om vi håller ihop laget och tänker på defensiven så kommer det löna sig offensivt också, säger Jakobsson.

– Det är jätteerfarenheter att möta lag som spelar i Elitserien för oss som spelar i Allsvenskan. Det är superbra att få tuffare motstånd, för man tar lärdom om en massa saker av det.

Laget till lördagens match tas ut under fredagskvällen, men i skrivande stund är hela truppen uttagningsbar och tillgänglig för spel med undantag för Nolan Haney som ännu inte anslutit till laget och Jonathan Hyttinen som är hemma i Finland tillfälligt på grund av sin skolgång.

Lördagens match startar redan klockan 13.30 (OBS! Ändrad matchtid mot tidigare annonserat) och det är fri entré i arenan för samtliga. Har du inte möjlighet att vara på plats så sänds matchen på bandyplay.se med sändningsstart 13.20.

Se lördagens match mellan Katrineholm Bandy och IFK Motala här från 13.20 >>

Se hela intervjun med Isak Jakobsson nedan: