Skip to content
Gustav Mattsson gjorde fyra och Arvid Skoog sitt första när KB besegrade Finspång med 7-1.
FOTO: Martin Gustafsson

Mattsson fyramålsskytt mot FAIK - "Arre" med första A-lagsmålet

6 september 2023

Katrineholm Bandy tog försäsongens andra seger under onsdagen då Finspångs AIK besegrades med klara 7-1 (2-1).

Det var en annorlunda matchbild att vänta, jämfört med tidigare träningsmatcher, under onsdagen då Katrineholm Bandy tog emot de allsvenska nykomlingarna Finspångs AIK och så blev också fallet. Gästerna kom till Kronfågel Arena utan något pass på stor is i kroppen och om hemmalaget inte var klara favoriter även utan den uppenbara fördelen så blev de det nu.

Spelmässigt vaggades de rödklädda dock snabbt in i östgötarnas avvaktande tempo och sett till underhållningsvärde och kvalitet var den första halvleken allt annat än godkänd. Trots det så ledde KB med 2-1 i halvtid och den första aktens överlägset största glädjeämne var att 14-årige Arvid Skoog fick göra sitt första mål i A-lagströjan.

– Jag hann bara se bollen och så försökte jag få dit den. Det blev lyckat, säger "Arre" och berättar vidare om sina första matcher med laget.

– Det är kul och utmanande. Det är ett otroligt mycket högre tempo. Det är svårt att komma rätt och så, men det känns bättre och bättre hela tiden.

Under inledningen av den andra halvleken visade hemmalaget mer vart skåpet skulle stå och inom loppet av drygt 20 minuter hade 2-1 blivit hela 7-1. Därefter bedarrade matchen återigen i såväl kvalitet som tempo och tillslut blev det något av en avslagen promenadseger för hemmalaget, som dock kunde glädja sig åt offensiv produktion. Inte minst från Gustav Mattsson, som svarade för fyra mål i matchen.

– Det är en lite sisådär första halvlek, men vi spelar upp oss i andra. Vi får göra lite mål och vinner ganska komfortabelt, men det finns mer att ta av, säger Mattsson och berättar om betydelsen för egen del att få näta fyra gånger om.

– Det är klart att det betyder mycket. Sedan brukar jag alltid säga att under försäsongen handlar det inte så mycket om målen, utan om att sätta spelet. Men det är klart att målen ska göras och det är klart att det är skönt att göra lite mål. Det är klart att det betyder lite för självförtroendet.

Härnäst väntar ny träningsmatch hemma mot seriekollegorna Falu BS i Kronfågel Arena kommande lördag klockan 14.00.

Matchfakta: Katrineholm - Finspång
Mål:
1-0 13' Gustav Mattsson (Gustaf Doktare), 1-1 16' Dimitri Lazar (Joakim Bonnevier), 2-1 17' Arvid Skoog (Gustaf Doktare), 3-1 53' Niklas Eriksson, 4-1 55' Gustav Mattsson (Simon Svedlund), 5-1 56' Gustav Mattsson, 6-1 62' Ville Hämäläinen (Gustaf Doktare, hörna), 7-1 69' Gustav Mattsson (Gustaf Doktare).
Hörnor: KB: 9 (1) FAIK: 5 (0)
Utvisningar: KB: - FAIK: -
Domare: Håkan Birgersson
Publik: 69 personer, Kronfågel Arena

Se highlights från matchen och hela intervjuerna med Arvid Skoog och Gustav Mattsson nedan: