Skip to content
Gustav Mattsson jagar nya mål när Falu BS gästar under lördagen.
FOTO: Tomas Nilsson

Ännu en seriekollega gästar - "Ett bättre lag"

8 september 2023

Efter onsdagens seger mot Finspång matchar Katrineholm Bandy vidare under försäsongen genom att möta seriekollegorna Falu BS under lördagen hemma i Kronfågel Arena.

Huvudtränare Jari Hyttinen och hans ledarstab fortsätter med filosofin att det inte finns något bättre sätt att få ihop ett nytt lag än att låta dem spela matcher tillsammans. Under lördagen väntar nämligen försäsongens femte match när seriekollegorna Falu BS står för motståndet hemma i Kronfågel Arena. Ett Falu BS som vållat sörmlänningarna en hel del problem på senare år.

Förra säsongen vann visserligen KB båda lagens möten (ett i serien och en försäsongsmatch), men dessförinnan hade dalalaget fem raka utan förlust i den interna statistiken. Vad det nu säger om någonting är i högsta grad oklart, men efter onsdagens segermatch mot Finspång konstaterade i alla fall flera KB-spelare att det väntar klart tuffare motstånd under lördagen.

– Det blir tuffare motstånd på lördag. Falun är alltid tuffa att möta. De spelar fysiskt och har fått in några bra gubbar i år, så det ska bli en rolig match. Sedan vet jag inte vad de har för form nu. De har väl inte varit så mycket på stor is, tror jag, så vi får utnyttja att vi är vana på stor is och att vi har matchtempot i oss, sade anfallaren Gustav Mattsson efter segermatchen mot Finspång.

Mattsson, som gjorde fyra mål i onsdagens möte med Finspång, och hans lagkompisar var inte allt för nöjda med den spelmässiga prestationen i onsdags och vill nu fortsätta bygga på det egna spelet. Något som hade gällt oavsett vilket motstånd som står på andra sidan.

– Ja, men det är klart. Vi har en fördel av att vi går på (stor is reds. anm.) tidigt och har spelat många tidigare matcher nu. Vi ska fokusera på vårt och sätta vårt spel. Det kommer mer och mer för varje vecka som går, säger han.

Truppen till lördagens match tas ut under fredagskvällen och presenteras på våra sociala medier cirka en timma innan avslag.

Lördagens match startar 14.00 i Kronfågel Arena och som vanligt under försäsongen är det fri entré som gäller för samtliga. Dessvärre har vi inte möjlighet att erbjuda någon tv-sändning från matchen utan hänvisar istället till liverapporteringen i Svenska Bandyförbundets nya rapporteringsapp, Profixio.