Skip to content
Simon Svedlund gjorde ett av målen när KB föll mot Falu BS under lördagen.
FOTO: Tomas Nilsson

KB föll trots stark start - "Långt ifrån där jag vill vara"

10 september 2023

Katrineholm Bandy fick en flygande start hemma mot seriekollegorna Falu BS under lördagen, men svajade sedan betänkligt och föll tillslut med 4-5 (2-2).

Det var ett matchvant Katrineholm som under lördagen tog emot ett Falu BS med klart färre ispass och matcher i benen hemma i Kronfågel Arena, vilket också syntes i matchinledningen. Hemmalaget saknade visserligen bärande spelare i form av Niklas Eriksson och Ville Hämäläinen, men tog trots det tag i taktpinnen direkt och efter knappa halvtimmen hade de rödblåa ryckt åt sig en 2-0-ledning. En ledning som grundlades när Nolan Haney fick näta direkt i sin första match för klubben.

– Jag såg möjligheten att bryta en dålig passning, fick iväg ett skott mot mål och den smet förbi målvakten, säger amerikanen och fortsätter:

– Det var givetvis en väldigt skön känsla att få göra mål direkt och nu höll jag dessutom liv i sviten att jag alltid gör mål i säsongens första match här i Sverige. Jag har gjort det både mina tidigare säsonger i Skirö också.

Efter Arvid Rönnlunds 2-0-mål började dock gästerna äta sig in i matchen och framförallt började hemmalaget bli väl långa i laget och få problem med den defensiva balansen. 2-0 blev till 3-5 innan timman var spelad och med dryga kvarten kvar kände sig KB-tränarna tvingade att ta en timeout för att försöka justera saker och ting.

Åtgärderna gav resultat och Jonathan Hyttinen kunde reducera på en hörna, men trots en förtroendeingivande forcering så kom inte hemmalaget närmare och gästerna vann matchen med 5-4.

– Jag känner överlag att vi spelade väldigt bra i början av matchen, men sedan går vi ner oss under en längre period och får inte ordning på det förrän efter timeouten, säger Nolan Haney och fortsätter om den egna debutinsatsen.

– Det kändes ganska bra, men jag vet också att jag är långt ifrån där jag vill vara och att jag har mycket mer att ge.

Nästa träningsmatch för laget spelas kommande lördag då de allsvenska nykomlingarna Tranås BoIS gästar Kronfågel Arena.

Matchfakta: Katrineholm - Falu BS
Mål:
1-0 24' Nolan Haney, 2-0 29' Arvid Rönnlund (Gustav Mattsson), 2-1 36' Lukas Mårdberg (Oscar Larsson), 2-2 44' Pekka Niska, 2-3 Lukas Mårdberg (Alfred Thunblad), 3-3 56' Simon Svedlund (Esko Liukkonen), 3-4 57' Lukas Mårdberg, 3-5 58' Michael Pettersson (Hugo Nilsson), 4-5 83' Jonathan Hyttinen (Esko Liukkonen, hörna).
Hörnor: KB: 7 (1) FBS: 5 (0)
Utvisningar: KB: - FBS: 1x10 min
Domare: David Järvinen
Publik: 48 personer, Kronfågel Arena