Skip to content
Linda Myhrman tillträder rollen som trygghetsansvarig i Katrineholm Bandy.
FOTO: Privat

Linda Myhrman ny trygghetsansvarig i Katrineholm Bandy

10 september 2023

Innan sommaren beslutade Katrineholm Bandy att föreningen skulle tillsätta en trygghetsansvarig i föreningen och nu står det klart att denna blir Linda Myhrman.

Det var i samband med vårens visionsdag som föreningen presenterade ambitionen att tillsätta en trygghetsansvarig i föreningen och nu påbörjar Linda Myhrman sitt arbete i just den rollen. 49-åriga Myrhman, som även är mamma till talangfulle Vilgot Myrhman som för närvarande går bandygymnasium i Nässjö, arbetar till vardags inom skolans värld och har dessutom stor erfarenhet av föreningen sedan tidigare. Nu ser han fram emot att försöka skapa en trygg miljö för alla som verkar i rödblått.

– Jag ser på rollen som trygghetsansvarig som att den handlar mycket om värdegrund och bemötande. Både hur vi är mot varandra i föreningen, mot besökare och hur vi upplevs av andra när vi är på bortamatch. Det handlar om snacket i omklädningsrummet, om jargonger, säger Linda och fortsätter:

– Det handlar om barn som är oroliga. Det kan ha hänt saker i skolan som de tar med sig in i omklädningsrummet. Det kan ha hänt saker i omklädningsrummet som de tar med sig ut på isen. Jag vill finnas där för spelare, föräldrar och för ledare. Ledarna tar hand om ett gäng barn som har med sig olika saker i bagaget. Saker som har hänt både under dagen och under livet.

Myhrman menar att det inte går att förvänta sig att ideella ledare ska kunna ha full koll på exakt hur de bör hantera exempelvis barn med olika diagnoser på bästa möjliga sätt.

– Jag jobbar i skolan och då bland annat med barn med diagnoser. Hur bemöter vi sådant? Hur bemöter vi killen som sitter och tjurar på bänken? Ska vi låta honom vara eller snacka med honom? Jag vill vara en stödfunktion för alla i föreningen på något vis. I stort som smått, säger hon.

Att rollen är både omfattande, bred och kan riskera att bli otydlig är Linda högst medveten om. Själv menar hon att prioriterad första insats är att börja synliggöra sig själv runtom i verksamheten.

– Först och främst tänker jag att jag ska vara synlig. Jag tänker att jag ska vara med på alla föräldramöten, jag kan vara med på träningar och jag kan hålla i en fysträning om det ska vara så. Jag vill att de ska veta att jag finns där. De ska lära känna mig som en ledare som de kan snacka med, säger hon.

– Annars är värdegrund och bemötande det mest prioriterade. Hur vi är mot varandra och hur vi uppfattas.

Rollen som trygghetsansvarig kan även ses som ett verktyg för att exempelvis få en värdegrund att gå från fina ord på ett papper till faktiskt handling.

– Ja, så kan man absolut säga. Värdegrunden finns där och jag har för avsikt att jobba aktivt med den. Samtidigt är det en helt ny roll som måste få sätta sig. Det kommer att ta lite tid och det måste det få göra. Även om det tar hela den här säsongen så ska vi påbörja ett arbete som inledningsvis innebär en förtroendebyggande process, avslutar Linda.

Känner du ett behov av att komma i kontakt med Linda Myhrman? Hör av dig till trygghet@kvbs.se.