Skip to content
FOTO: Tomas Nilsson

Ny typ av utmaning när Tranås gästar KB - "En konstig vecka"

15 september 2023

Katrineholm Bandy jagar vinnarspåret igen under försäsongen när de allsvenska nykomlingarna Tranås BoIS gästar Kronfågel Arena under lördagen, men himlen är inte molnfri för hemmalaget.

I förra helgens förlustmatch mot Falu BS tvingade huvudtränare Jari Hyttinen klara sig utan rutinerade Niklas Eriksson och Ville Hämäläinen och inför lördagens möte med Tranås BoIS ser truppläget dessvärre inte bättre ut. Snarare tvärtom.

– Vi ska väl fortsätta med det som vi har jobbat med hittills, men vi har haft en konstig vecka. I början av veckan var vi sex utespelare på is, i tisdags var vi åtta och idag är vi tolv. Om vi lånar in ett par spelare så har vi nog fullt lag imorgon, säger KB-tränaren inför fredagens träning.

Ja, för på frånvarolistan finns, utöver alltjämt sjuke Ville Hämäläinen, även Gustaf Doktare (landslagssamling) och Jonathan Hyttinen (hemma i Finland). Inte heller Bollnäs-lånen Arvid Rönnlund och Johan Törnberg finns tillgängliga för lördagens match. Istället rycker den mångsidige brandsläckaren Lars Larsson in för tjänstgöring i A-lagströjan igen och dessutom får ännu en provspelare chansen att visa upp sig i KB-tröjan. Detta i form av 26-årige William Hallberg, som provtränat med Katrineholm under en tid efter att ha varit borta från bandyn i ett antal år. Den Oxelösundsbördige anfallaren har tidigare i karriären representerat klubbar som Nässjö IF, IK Tellus och AIK Bandy.

Lördagens match är Tranås första den här försäsongen och lagens första möte sedan Trettondagen 2017. Smålänningarna är till den här säsongen tillbaka i Bandyallsvenskan för första gången sedan 2018 och Jari Hyttinen kan således inte påstå att han har full koll på det gästande BoIS-laget. Däremot förväntar han sig en matchbild där hans lag är det spelförande och drivande laget i matchen.

– Ja, det får vi hoppas, men vi lär också få ha vissa spelare på andra positioner än vad de har spelat hittills, så det kan vara en svår början på matchen, säger han.

Hela truppen till lördagens match presenteras cirka en timma innan avslag på våra sociala medier.

Lördagens match startar 14.00 och precis som tidigare under försäsongen är det fri entré för samtliga som gäller i arenan. Har ni inte möjlighet att vara på plats så sänds matchen dessutom på bandyplay.se med sändningsstart 13.50 (länk nedan).

13.50: Se träningsmatchen mellan Katrineholm och Tranås här >>

Se hela intervjun med Jari Hyttinen nedan: