Skip to content
William Hallberg nätade två gånger i sin första match med Katrineholm Bandy
FOTO: Bandyplay.se

Provspelaren sänkte Tranås - "Imponerande"

16 september 2023

Det hackade rejält i spelet under den första halvleken, men då klev provspelaren William Hallberg in i handlingen för Katrineholm Bandy och bidrog starkt till att laget tillslut besegrade Tranås BoIS med 5-1.

De allsvenska nykomlingarna Tranås BoIS gästade Kronfågel Arena under lördagen för vad som var deras första match under försäsongen. Någon ringrostighet visade dock smålänningarna inga tecken på. Redan efter drygt åtta minuters spel tog gästerna ledningen och spelmässigt lyckades de även vara spelförande under stora delar av den första akten.

– Vi känns lite ängsliga i första, av någon anledning. Vi hamnar lite i deras tempo och så får de stå lite och vänta på oss. Vi gör inte exakt det vi ska göra. Vi hittar vissa delar, men inte fullt ut riktigt, säger assisterande tränare Thomaz Doktare.

Resultatet in i halvtidsvilan skulle dock visa sig vara oavgjort. Detta efter att provspelaren William Hallberg, som inte bara gjorde sin första match i den rödblå tröjan utan även sin första bandymatch på flera år, snyggt styrt in ett lyft från Melker Lindqvist.

– Jag får ett lyft och känner att målvakten kommer väldigt långt ut, så jag stöter egentligen bara in den över målvakten. Han var väldigt långt ute, så den slank in, säger Hallberg.

26-åringen var dock inte färdig med drömdebuten där. Mindre än två minuter in på den andra halvleken höll han sig framme när gästernas målvakt misslyckades med ett utkast och kunde sätta dit sitt andra mål för dagen.

– Den andra bjuder de på. Målvakten kastar ut den rakt i famnen på mig egentligen och jag bara lägger in den, säger han och konstaterar att det var väldigt roligt att vara tillbaka i match igen.

– Det var kul för det första och tungt för det andra (skratt). Jag har gjort fyra isträningar på fyra veckor och tränat en del själv och det kändes som det förväntades att kännas. Det är väl tre år sedan jag spelade en match senast och då var det i Division 2, plus ytterligare ett eller två år innan det (som han spelade på elitnivå reds. anm.), konstaterar den tidigare Nässjö-, Tellus- och AIK-spelaren.

Med tanke på just de förutsättningarna var Thomaz Doktare inte sen att hylla Oxelösundssonen efter matchen.

– Det är imponerande att se. Killen har, som sagt, inte spelat på ett par år nu, men han har visat på träningarna att han har ett ruskigt skott och en otrolig spelförståelse. Det är en sådan kille som är på rätt ställe när det behövs och sätter dit de bollar som ska göras, säger Doktare.

Efter Hallbergs ledningsmål var det som att hemmaspelarna fick luft under vingarna och två "Messi"-mål samt en hörna i nättaket signerad Aki Manninen senare var matchen punkterad.

– Vi får framförallt snurr på bollen. I första halvlek går vi mycket en och en och försöker göra det så svårt som möjligt för oss själva. Då blir det mycket fram och tillbaka hela tiden, men i andra halvlek sätter vi mer snurr på det. Vi får mer delaktighet på alla spelare och tillslut blir de trötta och orkar inte med, säger Thomaz Doktare.

5-1-segern var lagets sista träningsmatch innan gruppspelet i Allsvenska Supercupen inleds kommande fredag med hemmamatch mot IK Tellus.

– Nu börjar tävlingsmatcherna och då höjs temperaturen inne i omklädningsrummet direkt. Det är en jäkla skillnad och det är ju det vi tränar för. Vi vill spela tävlingsmatcher och det ska bli jäkligt skoj att komma igång med det, säger Doktare.

Matchfakta: Katrineholm - Tranås
Mål:
0-1 '9 Emil Ring (Samuel Adolfsson), 1-1 44' William Hallberg (Melker Lindqvist), 2-1 47' William Hallberg, 3-1 54' Niklas Eriksson (Aki Manninen), 4-1 62' Aki Manninen (Esko Liukkonen, hörna), 5-1 68' Niklas Eriksson (Esko Liukkonen).
Hörnor: KB: 9 (1) BoIS: 7 (0)
Utvisningar: KB: 1x10 min BoIS: 2x10 min
Domare: David Eneland
Publik: 52 personer, Kronfågel Arena

Se highlights från matchen och hela intervjuerna med William Hallberg och Thomaz Doktare nedan: