Skip to content
Niklas "Messi" Eriksson ser fram emot att äntligen få spela tävlingsmatcher igen.
FOTO: Tobias Sterner (arkiv)

KB redo för cuppremiär - "Jätteviktigt att vinna"

22 september 2023

Efter att ha spelat hela sex träningsmatcher under de senaste veckorna är det nu äntligen dags för Katrineholm Bandy att få tävla på allvar igen. Detta då IK Tellus gästar i premiären av Allsvenska Supercupens gruppspel.

Det har varit en intensiv försäsong för Katrineholm Bandy med hela sex spelade träningsmatcher på mindre än en månad. Generellt sett har det nya, unga laget svarat för bra prestationer, men nu går hösten in i en ny fas. Detta då gruppspelet i Allsvenska Supercupen inleds under fredagskvällen när IK Tellus gästar Kronfågel Arena. Ett gruppspel som de rödblåa går in i med en bra känsla i gruppen.

– Det är en ganska bra känsla. Det är många nya killar, men jag tycker att vi har haft bra energi och bra vilja i matcherna. Topparna har varit riktigt höga, tycker jag. Sedan gäller det att få ihop det i 90 minuter och dra ner misstagen lite. Det är det vi får jobba med, men det är en god känsla i gruppen, tycker jag, säger anfallsstjärnan Niklas Eriksson och poängterar att det blir ett annat fokus och en annan växel som petas i nu när det faktiskt ligger två poäng i potten.

– Det är lite extra. Det är klart att vi vill vinna träningsmatcher också, men nu blir det det här lilla extra. Det blir automatiskt så fort det är tävlingsmatch, tycker jag. Det gäller att få igång alla ordentligt nu och ta bort lite misstag så kan det bli riktigt bra.

Gästerna från södra Stockholm slutade förra säsongen tre poäng före Katrineholm i den allsvenska tabellen, men lagens enda inbördes möte slutade med 9-3-seger för KB hemma i Kronfågel Arena. Försäsongsmötet i fjol vann dock Tellus med 7-4 och Niklas Eriksson är medveten om att motståndet kommer bli tufft när "Jordens lag" står på andra sidan.

– Jag har inte jättebra koll på vilka de har fått in och ut, men Tellus är alltid svåra. Det brukar vara ett par rutinerade killar som styr upp det där och det brukar vara svårt att möta dem. Vi får nog förvänta oss att det händer lite annat än vad vi är vana vid. När vi har mött lag som Motala och Frillesås så går det mycket, men jag tror att de här är lite mer luriga, säger "Messi".

Övriga motståndare för Katrineholm i gruppspelet är Djurgården (som gästar Kronfågel Arena på söndag klockan 12.00) och TB Västerås (som gästar onsdagen den 4 oktober klockan 19.00). Vinnaren i gruppspelet tar sig till finalspel i Karlstad 21-22 oktober och efter att ha missat finalspelet i fjol är KB väldigt sugna på att ta sig tillbaka till den slutgiltiga fighten om cuppokalen.

– Det är jätteviktigt. Alla vinster får vi med oss i ryggraden sen in mot seriespelet, så det är jätteviktigt att vinna matcher. Vi sätter även nivån för nästa gång vi möter de här lagen i serien, så det är jätteviktigt att ta med sig poäng, säger Niklas Eriksson.

Till fredagens match har tränare Jari Hyttinen och hans stab återigen en hel och skadefri trupp till sitt förfogande. Vilka som tas ut till match presenteras officiellt i våra sociala medier cirka en timma innan avslag.

Fredagens match startar 19.30 i Kronfågel Arena och det är fri entré som gäller för samtliga i Kronfågel Arena. För er som inte har möjlighet att vara på plats så sänds matchen även på Bandyplay.se.

Teckna ditt abonnemang (Bandyallsvenskan eller BandyPlay+) på bandyplay.se redan idag så får du första månaden för halva priset. Var även noga med att välja Katrineholm Bandy som favoritklubb när du tecknar abonnemanget så stöttar du även föreningen ekonomiskt under hela säsongen utan extra kostnad för din egen del.

Fredag 19.20: Se gruppmötet mellan Katrineholm Bandy och IK Tellus här >>

Se hela intervjun med Niklas "Messi" Eriksson nedan: