Skip to content
Niklas Eriksson blev målskytt igen, men det räckte inte mot Djurgården i cupen.
FOTO: Tobias Sterner (arkiv)

KB föll i båda straffområdena - "Inte tillräckligt bra"

24 september 2023

Trots ledning i paus så föll Katrineholm Bandy i söndagens cupmöte med Djurgården. Detta efter att framförallt förlorat kamperna i de båda straffområdena.

Efter fredagens oavgjorda möte med Tellus ville Katrineholm Bandy minimera de egna misstagen i söndagens möte med Djurgården och inledningsvis såg de ut att vara någonting på spåret. Spelmässigt tog de rödklädda tag i taktpinnen tidigt och i den 18:e minuten kunde Jonathan Hyttinen stöta in 1-0 efter ett inspel från Gustaf Doktare.

2-0 kom på en vänsterhörna av Niklas Eriksson och så långt såg KB ut att ha full kontroll på tillställningen. Gästerna tilläts visserligen reducera innan pausvilan efter förvirring i hemmaförsvaret, men hemmaledningen efter de första 45 var klart rättvis.

Problemet i den andra halvleken skulle visa sig bli spelet i de båda straffområdena. För när hemmalaget missade jättechans på jättechans så förvaltade de allsvenska nykomlingarna snudd på allt i offensivt straffområde. 2-1 blev 2-5 och en svidande förlust mot en motståndare som var klart hetare framför båda målen.

– Både i fredags och idag var jag väldigt nöjd med spelet under långa stunder, men i båda matcherna var vi inte tillräckligt bra framför deras mål och kanske inte framför vårt eget heller. Motståndarna var lite bättre och lite hetare där och framförallt effektivare, säger KB-tränaren Jari Hyttinen.

I och med söndagens förlust är nu Katrineholms chanser små att vinna gruppen och ta sig till finalspelet i Karlstad. Gruppspelet ska dock avslutas snyggt oavsett och för KB:s del innebär det hemmamöte med TB Västerås klockan 19.00 onsdag den 4 oktober. Dessförinnan väntar ett par träningspass innan laget går på välbehövlig ledighet för att ladda batterierna inför avslutningen av försäsongen.

– Det är en del av min filosofi att vi både tränar och spelar mycket under september. Nu tror jag att flera spelare är lite trötta, både fysiskt och mentalt, så då är det bra att vi får en paus på fem dagar, säger Hyttinen.

Matchfakta: Katrineholm - Djurgården
Mål:
1-0 18' Jonathan Hyttinen (Gustaf Doktare), 2-0 29' Niklas Eriksson (Gustaf Doktare, hörna), 2-1 34' Willy Johansson, 2-2 62' Marcus Wikman (Pontus Nordenfors), 2-3 71' Julius Abelson (straff), 2-4 84' Klimenty Tarasenko, 2-5 87' Lukas Tidetorp.
Hörnor: KB: 10 (1) DIF: 7 (0)
Utvisningar: KB: 1x10 min DIF: 1x10 min
Domare: Patrik Bergemalm
Publik: 68 personer, Kronfågel Arena

Se highlights från matchen och hela intervjun med Jari Hyttinen nedan: