Skip to content
Ville Hämäläinens KB kommer med förnyad kraft till onsdagens hemmamöte med TB Västerås
FOTO: Tobias Sterner (arkiv)

Nytänt KB tar sig an TB Västerås - "Ligger väldigt mycket bättre till i år"

3 oktober 2023

Efter en tung cuphelg häromsistens så har Katrineholm Bandys spelare laddad batterierna inför den upploppsraka av försäsongens som tar sig början under onsdagskvällen.

Ett intensivt matchande Katrineholm Bandy hade inte krafter så det räckte i cupmötena med Tellus och Djurgården häromveckan, men undantaget resultaten så var det på intet vis förvånande. Träningsbelastningen hade varit planerat intensiv och den gångna veckan har sedermera mestadels åtgått till vila och återhämtning. Planerad periodisering av träningen som nu avser ha gett spelarna förnyad energi inför, först och främst, onsdagens hemmamöte med TB Västerås.

– Ledigheten har varit inplanerad sedan lång tid tillbaka i den här uppbyggnadsfasen. Vi skulle spela mycket matcher, träna hårt, ha tunga ben och skallar för att sedan få det här breaket innan vi gör de sista uppladdningarna inför seriestarten senare, säger assisterande tränare Thomaz Doktare.

Efter resultaten i de inledande två gruppspelsmatcherna är dessvärre KB:s chanser till avancemang i Allsvenska Supercupen redan borta, men det gör inte onsdagens möte med "Men in Black" från Västmanland betydelselöst på något vis, menar Doktare.

– Alla matcher gäller någonting för oss. Även om vi inte kan placera oss högst i tabellen så gäller det mycket för vår laguppbyggnad och för det enkla faktum att det är en tävlingsmatch. Det är klart att vi går in för att vinna matchen.

– Det ska bli intressant att se TB också. De spelar alltid med fart och är ett lag som går mycket på omställningar. Det gäller att vi har koll på det och inte gör de här misstagen som vi gjorde i matcherna senast. Vi måste vårda bollen på rätt sätt och göra bra saker när vi ska göra det.

Med mindre än en månad kvar till seriepremiär vill lagledningen även nu börja se en upptrappning av såväl kvalitet som energi in mot det riktiga allvaret den 28 oktober.

– Vi vill komma så väl förberedda in till seriestarten som möjligt. Sedan är serien lång och det är ett antal månader vi kommer att spela, men det är alltid bra att ha en god känsla när vi går in i seriespelet. Förra året hade vi otroligt mycket konstiga saker med oss in i seriestarten. Det var sjukdomar, skador och annat som gjorde att det blev väldigt oroligt överlag i uppladdningen. Där känner vi nu att vi ligger väldigt mycket bättre till i år, på alla plan, säger Thomaz Doktare.

Laget till onsdagens match är snudd på ordinarie, med undantag för Gustaf Doktare som saknas på grund av sjukdom samt att Bollnäs-duon Johan Törnberg och Arvid Rönnlund inte finns med av praktiska skäl. Matchtruppen presenteras i sin helhet på våra sociala medier cirka en timma innan avslag imorgon, onsdag.

Onsdagens match startar 19.00 i Kronfågel Arena och det är fri entré som gäller för samtliga i Kronfågel Arena. För er som inte har möjlighet att vara på plats så sänds matchen även på Bandyplay.se.

Teckna ditt abonnemang (Bandyallsvenskan eller BandyPlay+) på bandyplay.se redan idag så får du första månaden för halva priset. Var även noga med att välja Katrineholm Bandy som favoritklubb när du tecknar abonnemanget så stöttar du även föreningen ekonomiskt under hela säsongen utan extra kostnad för din egen del.

Onsdag 18.50: Se gruppmötet mellan Katrineholm Bandy och TB Västerås här >>