Skip to content
Simon Blomkvist ser fram emot en ny, tuff defensiv utmaning för hans KB.
FOTO: Tobias Sterner

Imponerande defensiv testas igen - "Kommer gå fortare"

3 november 2023

En stark defensiv gjorde att Katrineholm Bandy höll nollan i 92 av 93 minuter i den allsvenska hemmapremiären. När ett frejdigt Ljusdal nu gästar Kronfågel Arena kommer en minst lika stark insats krävas av försvaret.

Katrineholm Bandy fick en fin start på den allsvenska säsongen i och med 2-1-segern hemma mot Borlänge. Även om det fanns delar i spelet som laget inte var helt nöjda med så fungerade defensiven så gott som fläckfritt i 92 av 93 minuter och en storspelande Lasse Korhonen i målet fick god hjälp av försvararna framför honom.

– Jag tror framförallt att vi tar med oss två poäng från premiären. Det var en viktig match att vinna. Borlänge är ett lag som vi måste slåss om två poäng med. Det är framförallt viktigt att vi inte släpper in något mål under så lång tid i matchen och det gör att vi försvarsspelare får någonting att jobba vidare med. Vi vill släppa in så få mål som möjligt. Det är så vi vinner matcher, säger KB-försvararen Simon Blomkvist.

Nu väntar ny hemmamatch och den här gången är det, på förhand, en annan kaliber på motståndet. Ljusdals BK kommer till Kronfågel Arena och det efter att hälsingarna nyligen tagit sig hela vägen till final i Allsvenska Supercupen och även imponerat stort med 8-2-segern mot Djurgården i seriepremiären. De gulgröna har även vunnit samtliga lagens sju tidigare allsvenska möten i Katrineholm (sedan vår sammanslagning 2007).

– Det kommer gå fortare. Ljusdal gillar att kontra och de gillar att köra offensivt, så det gäller att vara med från start och att vara med i 90 minuter. Det ska bli en rolig utmaning som vi ser fram emot, säger Blomkvist.

– Nycklarna för oss är att vi behöver vara påkopplade i backlinjen, men försvarsspelet börjar högre upp. Så många spelare som möjligt på rätt sida om bollen så ska vi nog kunna lösa det här också.

Truppen till lördagens match tas ut under fredagskvällen och presenteras på våra sociala medier cirka en timma innan avslag.

Ni har väl inte missat våra digitala matchprogram? Spana in matchprogrammet inför lördagens match redan idag! Ni hittar alla matchprogram här >>

Lördagens möte med Ljusdal startar 14.00 i Kronfågel Arena och biljetter köper ni HÄR, hos något av våra ombud eller på plats i arenan. Har ni inte möjlighet att vara på plats så sänds matchen på bandyplay.se med sändningsstart 13.45.

Teckna ditt abonnemang (Bandyallsvenskan eller BandyPlay+) på bandyplay.se! Var även noga med att välja Katrineholm Bandy som favoritklubb när du tecknar abonnemanget så stöttar du även föreningen ekonomiskt under hela säsongen utan extra kostnad för din egen del.

Lördag 13.45: Se mötet mellan Katrineholm Bandy och Ljusdals BK här >>

Se hela intervjun med Simon Blomkvist nedan: