Skip to content
Jari Hyttinen ser fram emot säsongens första bortamatch för sitt KB.
FOTO: Tobias Sterner

KB ute på vägarna igen - Djurgården första utmaningen på bortaplan

10 november 2023

För första gången sedan slutet av februari ska Katrineholm Bandy under lördagen spela en bortamatch. Detta då nykomlingarna Djurgården välkomnar till huvudstaden.

En av många fördelar med Katrineholm Bandys fina förutsättningar i Kronfågel Arena är att laget slipper spela speciellt många fler bortamatcher än absolut nödvändigt. Den här hösten har laget uteslutande tillbringat på hemmaplan och först under lördagen ska man ut på vägarna igen.

För motståndet i säsongens första bortamatch står nykomlingarna, tillika de nyblivna cupmästarna, Djurgården. Ett Djurgården som besegrade KB när lagen möttes i Allsvenska Supercupens gruppspel och ett lag som KB-tränaren Jari Hyttinen har stor respekt för.

– De har några jättebra spelare. Om de har en bra dag och om vi låter dem ha en bra dag så är det ett jättebra lag, säger Hyttinen och minns tillbaka på mötet i Kronfågel Arena i september.

– Det var en konstig match. Vi var väldigt bra offensivt i den matchen och det var kanske den match under hela försäsongen där vi skapade flest målchanser. Då kunde vi inte utnyttja chanserna och tillslut gjorde Djurgården mål på nästan alla chanser de hade. Det var en konstig match och vi får hoppas att det inte blir en likadan match imorgon.

Hans eget lag har inlett säsongen med en 2-1-seger mot Borlänge, en 4-6-förlust mot Ljusdal och spelmässiga insatser som tycks lova tämligen gott inför fortsättningen.

– Vi är egentligen ganska nöjda. Både med hur vi har spelat och med två poäng, men det är en jätteviktig match imorgon igen, säger Hyttinen och pekar ut vad som kommer krävas för att bortaspelet 23/24 ska inledas med seger.

– För oss är det största problemet som vi fortfarande har att vi gör några misstag i nästan varje match som motståndarna gör mål på. Vi måste våga spela, men vi måste också vara lite klokare i vissa situationer så att vi inte tappar boll där vi inte ska. Det tror jag också blir avgörande mot Djurgården.

Truppen Hyttinen har till sitt förfogande inför lördagens match ser i skrivande stund ut att vara helt skadefri och tillgänglig för spel. Det skulle i så fall kunna innebära en comeback för Esko Liukkonen, som missade förra helgens match mot Ljusdal på grund av skada. Hur matchtruppen tillslut kommer att se ut presenteras på våra sociala medier cirka en timma innan avslag.

Lördagens match startar 13.20 (OBS! Tiden!) i Gubbängens Skridsko- och Bandyhall och om ni inte har möjlighet att heja fram laget på plats så ser ni den på bandyplay.se.

Teckna ditt abonnemang (Bandyallsvenskan eller BandyPlay+) på bandyplay.se! Var även noga med att välja Katrineholm Bandy som favoritklubb när du tecknar abonnemanget så stöttar du även föreningen ekonomiskt under hela säsongen utan extra kostnad för din egen del. Teckna ditt abonnemang här >>

Lördag 13.10: Se mötet mellan Djurgårdens IF & Katrineholm Bandy här >>

Se hela intervjun med Jari Hyttinen nedan: