Skip to content
William Hallberg vill att hans KB ska få ännu bättre fart på målskyttet i helgen.
FOTO: Tobias Sterner

Hallberg vill fira med islossning - "Vi är hungriga"

17 november 2023

Efter tuffa och knappa förluster mot Ljusdal och Djurgården ställs nu Katrineholm Bandy inför nästa rejäla utmaning. Detta då bortamöten väntar med både Nässjö IF och Åby/Tjureda IF.

Katrineholm Bandy har inlett den allsvenska bandysäsongen till stora delar bra, men de senaste två matcherna har slutat med knappa förluster. Förluster som till viss del kan förklaras med lite för mycket enkla misstag från ett ungt lag, men som kanske än mer kan förklaras med ineffektivitet framåt.

En som både gjort mål under säsongsinledningen och som samtidigt känner att han hade kunnat göra fler än nyförvärvet William Hallberg. Den hårdskjutande anfallaren ser nu fram emot en tuff helg med bortamöten med såväl hans gamla klubb Nässjö IF som Åby/Tjureda IF.

– Det ska bli kul. Det är två roliga matcher mot två bra lag. Vi får sättas på prov igen, helt enkelt, men vi är hungriga efter de två senaste förlusterna, säger 27-åringen, som faktiskt firar födelsedag just idag (läs; fredag).

– Vi ger aldrig upp och vi har kämpat till den 95:e minuten. Vi är där och vi har chanser att kvittera. Vi tar med oss det så ska vi vara lite hungrigare, lite mer på tårna och trycka in några fler bollar.

Helgen inleds i Stinsen Arena under lördagen med match mot Nässjö. Ett NIF som får minnen att väckas till liv för nämnde Hallberg då han tillbringade fyra säsonger i klubben mellan 2012 och 2016 och det var även där han fick sitt genombrott på seniornivå.

– Det är ett bra lag. Nu har har jag inte sett dem på länge, men det är många där som jag känner igen och det är många skickliga spelare. Det blir tufft, men det är sådana matcher man vill spela, säger William och konstaterar att det skulle smaka fågel att få göra mål på sina gamla lagkompisar.

– Ja, framförallt det, flinar han.

I allsvenska sammanhang har de blåklädda smålänningarna nu skrapat ihop tre raka segrar mot KB, men sett till alla matcher har lagen faktiskt vunnit tre var av de sex senaste. Senast det blev rödblå seger på det småländska höglandet var annandagen 2019 och för att den framgången ska upprepas nu krävs stort fokus på de små detaljerna.

– Det är som i alla bandymatcher. Vi behöver minska våra egna misstag. Det vinner vi mycket på, säger William Hallberg.

Till helgens smålandsturné kommer, med största sannolikhet, samtliga tillgängliga spelare i A-truppen att åka med. Vissa frågetecken finns, i skrivande stund, för skador och sjukdomar och därför presenteras matchtruppen till lördagens match först någon timme innan avslag på våra sociala medier.

Lördagens match startar 14.00 i Stinsen Arena och om ni inte har möjlighet att heja fram laget på plats så ser ni den på bandyplay.se.

Teckna ditt abonnemang (Bandyallsvenskan eller BandyPlay+) på bandyplay.se! Var även noga med att välja Katrineholm Bandy som favoritklubb när du tecknar abonnemanget så stöttar du även föreningen ekonomiskt under hela säsongen utan extra kostnad för din egen del. Teckna ditt abonnemang här >>

Lördag 13.50: Se mötet mellan Nässjö IF & Katrineholm Bandy här >>

Se hela intervjun med William Hallberg nedan: