Skip to content
Arvid Rönnlund imponerade på mittfältet för Katrineholm under lördagen.
FOTO: Tobias Sterner

KB nära igen - "En väldigt bra match"

18 november 2023

Det vill sig inte fullt ut för Katrineholm Bandy i inledningen av den allsvenska säsongen. Under lördagen kom lagets andra raka uddamålsförlust när Nässjö vann mötet i Stinsen Arena med 4-3 (1-1).

Inför välfyllda läktare i Stinsen Arena gick Katrineholm Bandy under lördagen för att ta sin andra seger under den allsvenska säsongen och spelmässigt såg det länge bra ut. Defensiven imponerade och så gjorde även Lasse Korhonen i målet. Detta samtidigt som "släkten var värst" offensivt.

William Hallberg gav gästerna ledningen mot sin gamla klubb, fint framspelad av Gustaf Doktare efter 18 minuters spel och i början av den andra halvleken kunde samme Hallberg även sätta 2-1 till KB. Hemmalaget lyckades dock straffa Katrineholm på några av sina många hörnor och 1-2 blev såväl 2-2 som 3-2 och 4-2. Detta samtidigt som de vitklädda sörmlänningarna dessvärre inte lyckades ta tillvara på sina chanser offensivt. Bästa chansen fick Niklas Eriksson på ett friläge vid ställningen 3-2, men hemmamålvakten David Storme svarade för en imponerande sidledsförflyttning.

Jonathan Hyttinen reducerade till 4-3 på tilläggstid, men närmare än så kom inte Katrineholm. Tredje raka förlusten är därmed ett faktum och det ett synnerligen frustrerande sådant med tanke på det varit tre oerhört tajta matcher man har förlorat.

– Vi gör en väldigt bra match. Det är små marginaler som gör att vi inte får med oss poäng, men jag är nöjd med killarnas prestation. Vi ville vara enormt bra defensivt första 60 minuterna, vara med i matchen och försöka avgöra därifrån under sista 30 och vi lyckades spela väldigt, väldigt bra defensivt. Det enda vi hade kunnat göra bättre är att hindra dem från att komma ner till kortlinjen och skapa så mycket hörnor. Det är ju där de avgör matchen, säger KB-tränaren Jari Hyttinen.

– Alla deltog och gjorde sitt jobb väldigt bra tillsammans. Det handlar mycket om att veta vad kompisen gör och sedan hjälpa honom, så idag kan man säga att alla gjorde sitt jobb jättebra där. Lasse var jättebra i målet igen och det ger ju också en trygghet till vårt mittförsvar.

Nu gäller det dock att slicka såren fort. Redan imorgon, söndag, väntar ny tuff bortamatch i Småland då laget gästar Åby/Tjureda IF i Eriksson Arena klockan 15.00. En match som ni ser på bandyplay.se genom att klicka här >>

– Jag har sagt många gånger att det här är en serie där vi kan vinna alla matcher och förlora alla matcher. Vi vill vinna mot de här lagen som har som ambition att gå upp i Elitserien och då måste vi ha en jättebra dag, som vi till stora delar hade idag. Men sedan kanske vi måste ha lite tur och vi kan inte ge bort de målchanserna vi själva skapar. Vi missar återigen ett par frilägen och det kan vi inte göra om vi vill vinna matcher. Imorgon ger vi det ett nytt försök igen. Vi har egentligen ingenting att förlora när vi spelar borta mot Nässjö eller Åby, säger Hyttinen och konstaterar att han tror på en lite annan matchbild under söndagen

– Åby var lite rakare i sitt spel än Nässjö i fjol. Nässjö tar inte så stora risker med boll, utan vänder ur väldigt enkelt om vi ligger på rätt sida och jobbar stenhårt. Åby kör lite mer mot mål och tar lite mer risker med boll, så det blir lite annorlunda tror jag.

Matchfakta: Nässjö - Katrineholm
Mål:
0-1 19' William Hallberg (Gustaf Doktare), 1-1 Lucas Eberhardzon (Pontus Nordström, hörna), 1-2 55' William Hallberg, 2-2 59' Viktor Lindqvist (Tukka Loikkanen), 3-2 69' Pontus Nordström (Kevin Runbom, hörna), 4-2 89' Marcus Magnusson (Hampus Blomqvist), 4-3 92' Jonathan Hyttinen (hörna).
Hörnor: NIF: 15 (2) KB: 8 (1)
Utvisningar: NIF: 1x10 min KB: -
Domare: Patric Bergenmalm
Publik: 562 personer, Stinsen Arena

Se highlights från matchen i spelaren nedan: