Skip to content
Ville Hämäläinen har fått poängen att börja trilla in i KB-tröjan.
FOTO: Tobias Sterner

Slitvargen som fått utdelning - "Inte det viktigaste"

24 november 2023

Efter flera hedersamma förluster på rad hoppas nu Katrineholm Bandy ta sig tillbaka in på vinnarspåret när hemmamatcher mot IFK Kungälv och Surte BK väntar under helgen.

Den spelmässiga starten på säsongen har till stora delar varit positiv för ett ungt Katrineholm Bandy, men trots bra insatser mot bra motstånd så har poängen nu uteblivit fyra matcher i rad. De tre senaste av dessa har dock varit på bortais, men till helgen är laget tillbaka på hemmaplan i Kronfågel Arena igen. Detta då man gästas av topptippade IFK Kungälv och ett i botten desperat kämpande Surte BK.

– Jag tycker vi har spelat ganska bra, men tyvärr har vi inte lyckats ta poäng. Jag tror att det kommer om vi bara fortsätter vårt spel och jobbar tillsammans, säger mittfältaren Ville Hämäläinen.

– Vi har kommit till att vi spelar ett bättre passningsspel och spelar mer med varandra. Vi har många unga spelare och jag tror att det är bra, för vi har mycket energi, gillar att spela och köra hårt.

För Hämäläinens egen har säsongsinledningen varit stark. Efter den otäcka smällen mot huvudet han drabbades av i genrepet mot Örebro har den finske mittfältaren kommit tillbaka och inte bara levererat stenhårt arbete i båda riktningar under 90 minuter. Han har även fått poängproduktionen att lossna med fem poäng på fyra matcher.

– Det är alltid roligt att göra poäng, men det är inte det viktigaste för mig. Jag vill att laget ska ta poäng hellre än att jag ska göra dem själv, men det är klart att det är roligt det också, säger han.

Lördagens motståndare, Kungälv, var det lag som flest tippade som seriesegrare under den allsvenska upptaktsträffen inför säsongen, men i Katrineholm brukar de inte trivas särdeles väl. Faktum är att KB har fyra raka hemmasegrar mot IFK i allsvenska sammanhang och motsvarande möte i fjol slutade med en stark 3-2-seger som litegrann skulle visa sig vända på hela Katrineholms säsong.

– Det blir en viktig match igen. Vi vet att vi kan vinna alla matcher och det gäller även matchen imorgon, säger Hämäläinen och ger därefter sin syn på vad som kommer att krävas för seger.

– Mål! Lasse (Korhonen, målvakt reds. anm.) kan inte släppa in många mål heller (skratt). Vi ska fortsätta vårt spel och bygga på det.

Till lördagens match saknar Katrineholm Bollnäs-duon Johan Törnberg (spel med Bollnäs) och Arvid Rönnlund (sjukdom) samt Esko Liukkonen (skada). Hur laget formeras presenteras på våra sociala medier cirka en timma innan avslag.

Ni har väl inte missat våra digitala matchprogram? Ni hittar alla matchprogram här >>

Lördagens möte med IFK Kungälv startar 14.00 i Kronfågel Arena och biljetter köper ni HÄR, hos något av våra ombud eller på plats i arenan. Har ni inte möjlighet att vara på plats så sänds matchen på bandyplay.se med sändningsstart 13.45.

Teckna ditt abonnemang (Bandyallsvenskan eller BandyPlay+) på bandyplay.se! Var även noga med att välja Katrineholm Bandy som favoritklubb när du tecknar abonnemanget så stöttar du även föreningen ekonomiskt under hela säsongen utan extra kostnad för din egen del.

Lördag 13.45: Se mötet mellan Katrineholm Bandy och IFK Kungälv här >>

Se hela intervjun med Ville Hämäläinen nedan: