Skip to content
Niklas Eriksson målade fyra gånger om i hemmamötet med Surte.
FOTO: Tomas Nilsson

Efterlängtad islossning och nolla när KB besegrade Surte

26 november 2023

Katrineholm Bandy tog under söndagen en lika efterlängtad som planenlig seger hemma mot Surte BK i Bandyallsvenskan.

Efter en lång rad hedersamma förluster fick Katrineholm Bandy det att lossna rejält i hemmamötet med Surte BK under söndagen. Hemmalaget var stora favoriter på förhand, men klarade även av att hantera förväntningarna. Spelet må inte ha bländat i den första halvleken, men 3-0 i halvtid blev tillslut hela 10-0 efter en tydlig spelmässig uppryckning i den andra akten. En synnerligen efterlängtad seger.

– Ja, verkligen. Vi har haft några riktigt tunga matcher där vi har varit med och faktiskt förtjänat en massa poäng, tycker jag. Så det var skönt att få vinna, att få ta två poäng och det var viktigt i tabellen också. Riktigt skönt, säger lagkapten Niklas Eriksson.

– Speciellt i andra halvlek sätter vi fart på bollen. Alla är med och alla kör. Då hänger Surte inte med. De har inte en chans då. I första blir det lite för mycket soloåkningar och då går det lite tyngre, men bra fart på alla och alla var sugna på att spela idag, så det var det som var bra.

Själv svarade 32-åringen för fyra av målen, vilket också betyder mycket för hans eget självförtroende.

– Ja, verkligen. Jag fick ju dit några förra helgen också och fyra idag är också jäkligt skönt. Jag har kunnat göra tio till i år, känns det som, så det var skönt att få dit bollarna. Det är bra för framtiden, säger "Messi".

Det var dock inte bara offensivt som hemmalaget imponerade under söndagen. Defensivt fick man effektivt stopp på det fåtal hot som gästerna skapade och Emil Holman, som fick förtroendet mellan stolparna, fick hålla sin första allsvenska nolla i karriären. Detta i sin blott andra match. Dessutom var det, otroligt nog, Katrineholm Bandys första allsvenska nolla sedan januari månad 2016. Nästan åtta år sedan med andra ord.

– Oj! Ja, det är ju kul. Det är kul med en nolla, skrattar Holman.

– Det var väl en match där vi, i första halvlek, inte riktigt fick igång spelet, tycker jag. Vi ger dem lite för mycket chans att kunna komma in i matchen, så vi går in i andra halvlek och gör det bättre och stänger ner dem rejält.

Gästerna skapade inte allt för mycket farliga lägen mot Holman och hans mål, men trots det hade 19-åringen inga problem att hålla fokus på uppgiften.

– Nej, det har varit såhär några gånger genom åren att man har haft såna här matcher, så det går ganska bra att hålla fokus, säger han.

Nu väntar en och en halv träningsvecka innan nästa match, borta mot TB Västerås, och Niklas Eriksson konstaterar att det kommer vara betydligt lättare steg in i en ny träningsvecka med den här segern i ryggen.

– Att gå in i en träningsvecka med en 10-0-seger är ju lite lättare än det vi har haft tidigare med uddamålsförluster och så vidare. Det ska bli jätteskönt att gå in i en ny vecka nu, säger lagkaptenen.

Matchfakta: Katrineholm - Surte
Mål:
1-0 25' Ville Hämäläinen (Gustaf Doktare), 2-0 29' William Hallberg (straff), 3-0 38' Aki Manninen, 4-0 51' Gustav Mattsson (William Hallberg), 5-0 58' William Hallberg (Jonathan Hyttinen), 6-0 59' Niklas Eriksson, 7-0 61' Niklas Eriksson (Gustaf Doktare), 8-0 86' William Hallberg (straff), 9-0 90' Niklas Eriksson (Ville Hämäläinen), 10-0 93' Niklas Eriksson (Ville Hämäläinen).
Hörnor: KB: 10 (0) SBK: 3 (0)
Utvisningar: KB: 1x10 min SBK: 1x10 min
Domare: Patric Bergemalm
Publik: 168 personer, Kronfågel Arena

Se highlights från matchen och hela intervjuerna med Niklas Eriksson och Emil Holman nedan: