Skip to content
Jari Hyttinens KB tar sig an TB Västerås på bortaplan under onsdagen.
FOTO: Tobias Sterner

KB med självförtroende inför TB borta - "En jättebra chans"

5 december 2023

Efter en dryg vecka utan matcher står nu Katrineholm Bandy inför utmaningen att ta sig av TB Västerås på bortaplan i ABB Arena Syd under onsdagen.

Det var ett formstarkt Katrineholm Bandy som tillslut fick islossning i lagets senaste allsvenska match, hemma mot Surte BK. 10-0-segern blev den efterlängtade utdelningen efter en längre rad med bra prestationer som slutat med tunga och knappa förluster.

Sedan dess har laget haft en matchfri vecka och först under onsdagskvällen är det dags igen då laget reser till Västerås för att ta sig an TB Västerås i ABB Arena Syd. En utmaning som huvudtränare Jari Hyttinen ser fram emot efter en bra träningsvecka.

– Vi tog det lite lugnare på isen i två dagar, men sedan körde vi ganska tufft under onsdagen och fredagen. Sedan har det varit en helg där alla har fått vila innan vi var tillbaka på isen idag (läs; måndag), säger Hyttinen och berättar vidare vilka detaljer i spelet han främst har velat konservera under det lilla uppehållet.

– Det är väl att vi har varit ganska trygga med vårt försvarsspel och under de tre senaste matcherna har jag även varit nöjd med att framförallt "Nicke" (Eriksson reds. anm.) och William (Hallberg), som är våra målgörare, att de har fått göra mål. Det är bra för deras självförtroende och viktigt för oss.

Onsdagens motståndare, TB Västerås, har under de senaste åren visat sig vara en svår nöt att knäcka för KB. Det blev, som bekant, svartklädd seger när lagen möttes i Allsvenska Supercupens gruppspel i höstas, och västmanlänningarna har även vunnit lagens tre senaste allsvenska möten. Jari Hyttinen ser dock inte ett lika starkt TB i år som han gjorde i fjol.

– Tillberga har väl inte varit lika bra som de var i fjol. De har haft sina svårigheter, framförallt med det defensiva spelet. Sedan har de tappat några bra spelare, så de har väl inte självförtroendet så högt upp som de hade i fjol. Jag tror att vi har en jättebra chans på bortaplan mot dem, säger han.

– Jag tror att det handlar ganska mycket för vår del om att vara bra defensivt. Vi ska ta bort deras bästa spelare och så utnyttja deras största svagheter i vår offensiv.

Truppen till onsdagens match tas ut under tisdagskvällen och presenteras i sin helhet på våra sociala medier cirka en timma innan matchstart.

Onsdagens match startar 19.00 i ABB Arena Syd och om ni inte har möjlighet att heja fram laget på plats så ser ni den på bandyplay.se.

Teckna ditt abonnemang (Bandyallsvenskan eller BandyPlay+) på bandyplay.se! Var även noga med att välja Katrineholm Bandy som favoritklubb när du tecknar abonnemanget så stöttar du även föreningen ekonomiskt under hela säsongen utan extra kostnad för din egen del. Teckna ditt abonnemang här >>

Onsdag 18.50: Se mötet mellan TB Västerås & Katrineholm Bandy här >>

Se hela intervjun med Jari Hyttinen nedan: