Skip to content
Niklas Eriksson blev tremålsskytt mot Tillberga
FOTO: TOBIAS STERNER

Skön seger mot Tillberga - Messi tremålsskytt

6 december 2023

Katrineholm Bandy tog två nya poäng i onsdagens bortamöte med TB Västerås. Efter 2-2 i paus avgjorde KB i andra halvlek och vann med 5-3.

Tillberga var i ledningen vid tre tillfällen i matchen, men det var Katrineholm som drog det längsta strået och tog hem hela poängkakan.

– Vi har gjort bra prestationer tidigare i serien utan att få med oss några poäng, så det här är en väldigt skön seger. Vi krigar och är starka sista halvtimmen, två sköna poäng utan att briljera i spelet. Det är såna här matcher vi behöver ta poäng i, säger assisterande tränare Thomaz Doktare och fortsätter.

– Stundtals i matchen följer vi inte planen, vi kör för mycket en och en och hamnar fel i positionerna. Men när vi gör det vi pratat om och följer matchplanen då ser det bra ut. Sen måste jag tillägga att Lasse Korhonen var magisk i målet ikväll.

Matchfakta: Tillberga - Katrineholm 3-5 (2-2)
Mål:
1-0 4' Wilhelm Frimodig (Figge Nilsson), 1-1 9' Niklas Eriksson (Gustaf Doktare), 2-1 20' Jonathan Skärås (Johan Söderström), 2-2 38' Esko Liukkonen (hörnretur), 3-2 56' Johan Söderström (Rasmus Fridolfsson), 3-3 74' Niklas Eriksson (straff), 3-4 77' Niklas Eriksson (Gustaf Doktare), 3-5 92' Gustav Mattsson (Simon Svedlund).
Hörnor: TB: 7 (0) KB: 6 (1)
Utvisningar: TB: 3x10 KB: 2x10, 1x5
Domare: Jörgen Wingstedt
Publik: 70 personer, ABB Arena Syd, Västerås

Se highlights från matchen nedan: