Skip to content
Esko Liukkonen har blivit målskytt i de två senaste allsvenska matcherna han spelat.
FOTO: Tobias Sterner

Liukkonen tillbaka som målskytt - ser fram emot Tellus

8 december 2023

Efter att ha missat fyra matcher på grund av skada var Esko Liukkonen tillbaka som målskytt för KB i onsdags. Nu ser han fram emot hemmamötet med IK Tellus under lördagen.

Den 27-årige mittfältaren Esko Liukkonen har fått en splittrad start på sin andra säsong i Katrineholm Bandy. Å ena sidan har han varit starkt bidragande på isen och gjort mål i de två senaste allsvenska matcherna han spelat. Å andra sidan missade finländaren nyligen fyra raka matcher på grund av skada. I onsdagens segermatch borta mot TB Västerås var han dock tillbaka, som målskytt, och det gladde han sig mycket åt.

– Det var en helt okej match från oss och det är alltid kul att vinna. Det var jättetråkigt att inte kunna spela tidigare, men nu är jag tillbaka, säger "Eki".

– Det var en helt okej match, men många konstiga saker händer när vi spelar. Vi är ett ungt lag och (det viktiga var att reds. anm.) vi vann matchen.

Härnäst på schemat för Liukkonen och hans lagkompisar väntar hemmamöte under lördagen med ett mycket formstarkt IK Tellus. Stockholmarna, som spelade 4-4 mot KB i gruppspelet av Allsvenska Supercupen (även där en match som Esko Liukkonen blev målskytt i), kommer från en stark hemmaseger mot Örebro SK och återfinns på en fin tredjeplats i tabellen efter åtta spelade matcher.

– Jag tror att de är i ganska bra form just nu. De har vunnit många matcher, så det kommer att bli en tuff match. Vi måste spela som vanligt, säger Liukkonen.

Lagens enda allsvenska möte i fjol slutade med en klar 9-3-seger för Katrineholm hemma i Kronfågel Arena, men för att hitta en rödblå seger dessförinnan behöver vi spola tillbaka bandet hela vägen till december månad 2015. I Tellus-laget återfinns bland annat KB-bekantingarna Adam Björk och Tobias Björklund, medan gästerna känner väl till William Hallberg i hemmalaget efter att denne vann Tellus interna skytteliga i Elitserien säsongen 2016/17.

Truppen till lördagens match tas ut senare under fredagskvällen och presenteras i sin helhet på våra sociala medier cirka en timma innan avslag.

Ni har väl inte missat våra digitala matchprogram? Programmet till lördagens match finns ute från soluppgången under matchdagens morgon. Ni hittar alla matchprogram här >>

Lördagens möte med IK Tellus startar 14.00 i Kronfågel Arena och biljetter köper ni HÄR, hos något av våra ombud eller på plats i arenan. Har ni inte möjlighet att vara på plats så sänds matchen på bandyplay.se med sändningsstart 13.45.

Teckna ditt abonnemang (Bandyallsvenskan eller BandyPlay+) på bandyplay.se! Var även noga med att välja Katrineholm Bandy som favoritklubb när du tecknar abonnemanget så stöttar du även föreningen ekonomiskt under hela säsongen utan extra kostnad för din egen del.

Lördag 13.45: Se mötet mellan Katrineholm Bandy och IK Tellus här >>

Se hela intervjun med Esko Liukkonen nedan: