Skip to content
Thomaz Doktare har bilden klar för sig inför tisdagens bortamöte med Borlänge.
FOTO: Tobias Sterner

Efter köldsmockan - KB redo för Borlänge borta

8 januari 2024

Den första allsvenska matchen 2024 spelas, efter lite om och men, under tisdagen när KB gästar tabellgrannarna Borlänge Bandy.

I Katrineholm är vi, tack och lov, sedan några år förskonade från påverkan av vädrets makter när det gäller bandy. Det är man dock inte i Borlänge och inför lördagens tilltänkta allsvenska möte lagen emellan var det kylan som ställde till det. Med en prognos som sade en bit under minus 20 under natten och minus 16 vid matchstart klarade sig inte isen från sprickor varken på Tunets IP eller på reservarenan i Smedjebacken. Resultatet blev att matchen blev uppskjuten till tisdag, men assisterande tränaren Thomaz Doktare konstaterade redan under fredagen att vädrets eventualiteter inte stör hans lag nämnvärt.

– Det påverkar inte våra förberedelser. Vi vet att vi kommer spela en bortamatch utomhus. Det är vad vi vet. Sedan om det är på Tunet eller om det är i Smedjebacken… Det får vi ta i morgon bitti. Spelarna vet inte mer här nu, så vi får se vart vi hamnar helt enkelt, sade han under fredagskvällen inför den tilltänkta lördagsmatchen.

Nu väntas plusgrader på Tunets IP, men oavsett de yttre förutsättningarna så är tisdagens match onekligen viktig för båda lagen sett till tabellen. Inför matchen ligger båda lagen på negativ kvalplats i den allsvenska tabellen, med blott en poäng till KB:s fördel. Lagens tidigare möte den här säsongen var i seriepremiären i Kronfågel Arena. Då vann KB med 2-1 och Doktare förväntar sig en lika tight och tät match den här gången.

– Det är viktigt att hålla defensiven. Borlänge är ett lag som verkligen täpper till det bakåt. De gör inte speciellt mycket mål framåt heller, utan det blir tillfälligheter som kommer avgöra. Det lag som har den bästa inställningen imorgon kommer gå därifrån med båda poängen. Det gäller att vara på hugget direkt från start och inte bjuda på två mål i början som vi har gjort de senaste matcherna och som senast kriga till oss en poäng mot Örebro som kanske egentligen skulle ha varit två, sade Thomaz Doktare.

– Det jag minns av matchen hemma mot Borlänge är att de är ett lag som gärna packar ihop det för att göra det trångt på egen planhalva och därifrån gå på lite omställningar. Vi skapade otroligt mycket målchanser och kanske borde ha avgjort matchen redan i första halvlek med tre eller fyra mål, men det var tight hela vägen in och de fick reducera på övertid. Det var lite hjärtat i halsgropen där och det är väl lite så det kommer se ut imorgon också. Det kommer vara tight, små ytor och det kommer vara kriga och kämpa.

Laget till tisdagens match presenteras på våra sociala medier cirka en timma innan avslag. Tisdagens match startar 19.00 på Tunets IP i Borlänge och om ni inte har möjlighet att vara på plats så ser ni matchen på bandyplay.se.

Teckna ditt abonnemang (Bandyallsvenskan eller BandyPlay+) på bandyplay.se! Var även noga med att välja Katrineholm Bandy som favoritklubb när du tecknar abonnemanget så stöttar du även föreningen ekonomiskt under hela säsongen utan extra kostnad för din egen del. Teckna ditt abonnemang här >>

Tisdag 19.50: Se mötet mellan Borlänge Bandy & Katrineholm Bandy här >>

Se hela intervjun med Thomaz Doktare som gjordes inför lördagen nedan: