Skip to content
Nolan Haney gjorde sitt första allsvenska mål under tisdagskvällen.
FOTO: Tobias Sterner

Efterlängtad kämpaseger i Borlänge

9 januari 2024

Det krävdes drygt 90 minuters väldigt hårt arbete, men tillslut lyckades Katrineholm Bandy bortabesegra Borlänge på Tunets IP under tisdagskvällen.

Efter att bortamötet med Borlänge först blivit uppskjutet från lördag till tisdag så var det ett, snudd på, än mer taggat Katrineholm Bandy som äntrade Tunets IP under tisdagskvällen i jakten på två viktiga poäng. Det skulle dock visa sig bli allt annat än enkelt att bärga dem.

På en relativt fin uteis var den första halvleken jämn, men Niklas Erikssons 3-2-mål i slutet av halvleken gav gästerna en viktig ledning. En ledning som höll fram till den 66:e minuten. Då kvitterade hemmalaget på en, tillsynes, feldömd hörna och temperaturen skruvades upp rejält. Huvuddomare Stefan Johansson var genomgående pigg på att blåsa i sin pipa och matchen fick aldrig något riktigt flyt. Istället var det en individuell prestation som skulle komma att avgöra. Detta då Jonathan Hyttinen dansade in längs kortlinjen och satte matchavgörande 4-3 i den 77:e minuten.

– Det var en bra passning av Aki (Manninen reds. anm.) och jag kunde utmana med fart. Jag dribblade några spelare och gjorde mål, säger 18-åringen.

Hemmalaget pressade därefter på rejält för en kvittering, men i matchens slutminut kunde istället Nolan Haney förvalta ett friläge från halva planen och sätta spiken i kistan fram till 5-3. Hans första allsvenska mål i karriären och tid att tänka på vägen fick han också.

– Jag ville bara gå runt målvakten till höger och lägga in den, men bollen bestämde sig för att inte följa med mig när jag kom nära målet, säger amerikanen efter att ha tråcklat in den i nät ändå och konstaterar även följande om matchen i stort:

– Vi är lite tröga i första halvlek och slarviga i andra halvlek, men vi lyckades kriga hela vägen in och ta två poäng.

Betydelsen av de två poängen och den kombinerade känslan av glädje och lättnad var påtaglig efter slutsignalen. En viktig känsla att få med sig in i lördagens hemmamöte med Djurgården.

– Jag känner att det momentum vi får med oss från den här segern kommer att leda oss till en ny seger på lördag, säger Nolan Haney och får medhåll av Jonathan Hyttinen.

– En viktig match. Senast förlorade vi med 3-4, men vi borde ha vunnit den matchen, så… Vi tar två poäng, säger han.

Matchfakta: Borlänge - Katrineholm
Mål:
1-0 6' Adam Wijk (Rasmus Linder, hörna), 1-1 16' Gustav Mattsson, 1-2 17' Niklas Eriksson (straff), 2-2 29' Colin Dahlberg, 2-3 45' Niklas Eriksson (Jonathan Hyttinen), 3-3 66' Pelle Hoversjö (Rasmus Linder, hörna), 3-4 77' Jonathan Hyttinen (Aki Manninen), 3-5 93' Nolan Haney (Gustaf Doktare).
Hörnor: BOR: 12 (2) KB: 4 (0)
Utvisningar: BOR: 2x10 min KB: 1x10 min
Domare: Stefan Johansson
Publik: Ej angivet, Tunets IP

Se highlights från matchen och hela intervjuerna med Nolan Haney och Jonathan Hyttinen nedan: