Skip to content
Ville Hämäläinen vill se en ny krigarinsats hemma mot Djurgården under lördagen.
FOTO: Tobias Sterner

KB jagar tredje raka utan förlust - "Har en bra möjlighet"

12 januari 2024

Katrineholm Bandy tog en viktig seger i Borlänge tidigare i veckan och nu jagar laget en tredje raka match utan förlust när Djurgården gästar under lördagen.

Lördagseftermiddagen bjuder på 2024 års första hemmamatch i Kronfågel Arena och för Katrineholm Bandy är mötet med nykomlingarna Djurgården en möjlighet till en tredje raka match utan förlust. 5-3-segern i Dalarna gav dessutom laget bra med positiv energi in i säsongens sista tredjedel.

– Allt är bra. Jag tycker vi fick lite energi till laget och vi kämpar på. Allt känns bra just nu, säger mittfältaren Ville Hämäläinen.

Lördagens motståndare från huvudstaden återfinns ett par placeringar ovanför KB inför lördagens match, men har samtidigt visat sig vara en svår nöt att knäcka för de rödblåa hittills under säsongen. När lagen möttes i Allsvenska Supercupens gruppspel vann blåränderna med 5-2 i Kronfågel Arena och när lagen möttes i Stockholm i Bandyallsvenskan blev det 4-3 till hemmalaget. Det i en mycket jämn match där KB kände att de mycket väl hade kunnat få med sig mer.

– Jag kommer inte ihåg vad som hände där, men det var tight och jag vet inte mer. Det blir en tuff match igen, men vi ska bara kämpa på så kommer det, säger finländaren och betonar att just inställningen kommer att fortsätta vara det viktigaste för hans eget lags del.

– Vi måste vara redo från början, kämpa hårt och kriga.

Inför Bandyallsvenskans sista åtta omgångar ligger Katrineholm precis ovanför det negativa kvalstrecket med tio inspelade poäng, men än kan mycket hända. Faktum är att laget bara har sex poäng upp till en sjätteplats i en mycket jämn tabell och en seger under lördagen skulle dessutom kunna ge välbehövlig luft ner till det där kvalstrecket.

– Det är alltid roligt att spela hemma med lite folk på läktaren och jag tror att vi har en bra möjlighet imorgon igen. Absolut vill vi prova att vinna mot Djurgården, säger Ville Hämäläinen.

Truppen till lördagens match tas ut under fredagskvällen och presenteras på våra sociala medier cirka en timma innan matchstart.

Ni har väl inte missat våra digitala matchprogram? Programmet till lördagens match finns ute från soluppgången under matchdagens morgon. Ni hittar alla matchprogram här >>

Lördagens möte med Djurgårdens IF startar 14.00 i Kronfågel Arena. Har ni inte möjlighet att vara på plats så sänds matchen på bandyplay.se med sändningsstart 13.45.

Teckna ditt abonnemang (Bandyallsvenskan eller BandyPlay+) på bandyplay.se! Var även noga med att välja Katrineholm Bandy som favoritklubb när du tecknar abonnemanget så stöttar du även föreningen ekonomiskt under hela säsongen utan extra kostnad för din egen del.

Lördag 13.45: Se mötet mellan Katrineholm Bandy och Djurgårdens IF här >>

Se hela intervjun med Ville Hämäläinen nedan: